România se alătură World Sushi Cup Japan prin organizarea celei de-a doua ediții a variantei locale ROMANIAN SUSHI CUP
11 iunie 2024: Aflată deja la a doua ediție, ROMANIAN SUSHI CUP 2024 a desemnat cel mai bun sushi chef din România pe care il va trimite la competiția internațională World Sushi Cup din Tokyo.
Pe primul loc, Vlad Tanasie, primește un bilet de avion și o săptămână de cazare în valoare de 2000€. Locul doi a fost ocupat de Bogdan Cosma, premiat cu suma de 500 Euro, iar locul trei de Cristi Mălai, premiat cu suma de 300 Euro.
World Sushi Cup Japan este un o competiție internațională organizată de All Japan Sushi Association și sponsorizată de Ministerul Japonez de Agricultură cu scopul de a îmbunătății standardele și de identifica cei mai buni sushi chefs din lume. Participanții sunt aleși în urma unor competiții locale precum Nordic Sushi Cup (Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda), Championnat de France de Sushi, Poland Sushi Cup, Brazialian Sushi Cup etc.
În cadrul acestei competiții Zaharia Sorin a obtinut Locul I la „Creative Sushi Competition" si locul 3 în clasamentul general. Fratele său, Zaharia Andrei, a fost distins cu premiul special. Iulian Constantin a obținut al doilea Dan în sushi și a primit distincția onorifică de Ambasador al Sushi-ului în România, acordată de Ministerul Agriculturii din Japonia.
În perioada 6-8 iunie 2024, 16 de bucătari români au beneficiat de training de specialitate, iar competiția a avut loc în data de 8 iunie fiind jurizată de unii din cei mai buni sushi chefs din lume: Alon Than (Campionul Mondial la Sushi 2015), Wagner Spadacio (Vicecampion World Cup Sushi Japan 2018), Cătălin Petrescu (Bucatar sef restaurant Rotonda), Junko Kawada (Vicecampion World Cup Sushi Japan 2013), Hirotoshi Ogawa (Președinte al Japonia Sushi Association și al World Sushi Skills Institute), Jorge Dionicio (Bucatar de Sushi 1999), Chef Vladimir Pak Bucătar (cu 1 stea Michelin în Oslo, Medalie de aur la World Sushi Cup 2017, Omakase de sushi japonez Edomae Sushi).
„A doua ediție a Romanian Sushi Cup a fost un adevărat triumf al pasiunii și dedicării. Ne-am bucurat să vedem cum arta sushi-ului a evoluat în România și cum talentul și creativitatea participanților au atins noi culmi. Evenimentul a adus împreună cei mai buni maeștri sushi din țară, iar energia și entuziasmul au fost contagioase. Suntem mândri de succesul acestei competiții și abia așteptăm să vedem ce surprize ne rezervă viitorul.”, consideră Iulian Constantin, coproprietar al lanțului de restaurante ZenSushi și organizator al ROMANIAN SUSHI CUP 2024, ediția a doua.
În calitate de parteneri strategici ai proiectului, METRO a găzduit anul acesta România Sushi Cup la Gastronometro, spațiul lor dedicat evenimentelor gastronomice. “Am ales să susținem inițiativa Romania Sushi Cup 2024, deoarece credem cu tărie în promovarea excelenței culinare, iar acest proiect reprezintă perfect esența cuvintelor performanță și excelență, valori fundamentale pentru METRO România, după care ne ghidăm zilnic. Ne-a încântat faptul că, în aceste 3 zile, am avut privilegiul să vedem în acțiune nu doar maeștri consacrați ai bucătăriei japoneze, dar și să oferim posibilitatea unor elevi ai unui colegiu economic de profil de a învăța live de la cei mai buni. Suntem încrezători că această experiență, susținută de un juriu cu stele Michelin și de concurenți talentați, bucătari români cu experiență relevantă în arta preparării sushi-ului, va inspira și motiva tinerii elevi prezenți, care doresc să activeze mai departe în industrie. Aceste tipuri de experiențe sunt cruciale pentru viitorul industriei HoReCa, iar noi vom continua să investim în educarea și pregătirea următoarelor generații de bucătari profesioniști.
Suntem onorați să sprijinim Romania Sushi Cup 2024 și privim zilnic cu entuziasm felul în care se materializează eforturile noastre comune cu ale industriei HoReCa, în crearea unui impact pozitiv asupra viitorului gastronomiei din România.”, a spus Andreea Beekman, Head of Marketing METRO România.
„Victoria mea la Romanian Sushi Cup nu este doar o confirmare a talentului și abilităților mele, ci și o reflectare a călătoriei mele personale de evoluție. Am învățat că succesul nu se obține peste noapte, ci prin perseverență, dedicare și o pasiune arzătoare pentru artă. Fiecare bucată de sushi pe care o prepar este o poveste spusă cu ingrediente proaspete, tehnici precise și o notă de creativitate. Astăzi, cu trofeul în mână, privesc cu recunoștință spre cei care m-au susținut și mă angajez să continui să explorez tainele sushi-ului, elevând arta mea la noi culmi.” a afirmat câștigătorul ROMANIAN SUSHI CUP 2024, Vlad Tanasie.
C
astigarea acestui concurs, ii asigură lui Vlad Tanasie participarea la World Sushi Cup Japan, competiție internațională organizată de All Japan Sushi Association și sponsorizată de Ministerul Japonez al Agriculturii, cu scopul de a îmbunătăți standardele gastronomice și de a identifica cei mai buni sushi chefs din lume. Participanții sunt aleși în urma unor competiții locale precum Nordic Sushi Cup (Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda), Championnat de France de Sushi, Poland Sushi Cup, Brazialian Sushi Cup etc.
A doua ediție @romaniasushicup are loc pe 6-7-8 iunie la GASTRONOMETRO @metro.romania.
- SPONSORI-
Partener strategic: METRO @metro.romania Sponsori: Ina Distribution, Yamasa Soy Sauce, Tako Foods, Old Team Distribution, Uniforme Fir, Zen Sushi
Parteneri: Coca-Cola, Sheraton Bucharest Hotel, Maranc, Lumea Cuțitelor, Hasegawa Corporation, Caii de la Letea, Carastelec Winery, Crama Serve, ReWine, Serve Since 1994, Yutaca, Mizkan, Kinjirushi Wasabi
Au fost oferite câștigătorilor și premii în produse de la Maranc, Lumea Cuțitelor și Old Team
- Parteneri culturali -
Centrul de Studii Româno-Japoneze "Angela Hondru" (CSRJAH) oferă cursuri de limbă și cultură japoneză (ceremonia ceaiului, ikebana, taiko, kimono, origami) @csrj_dsa
Asociația CREDU - Creative Education a fost înființată din dorința de a promova conceptul de educație creativă în sănătate. În ultimii ani, s-a dedicat organizării unor serii de proiecte online și offline adresate adulților și copiilor, având ca obiectiv informarea și conștientizarea unor teme importante din domeniul sănătății @asociatiacredu
### Despre juriu: Alon Than- Campionul Mondial la Sushi 2015 Un maestru Sushi cu peste 20 de ani de experiență câștigată în Japonia unde a condus bucătăriile mai multor restaurante din Tokyo. În prezent locuiește în Polonia din anul 2003 unde este proprietarul lanțului de restaurante Izumi Sushi (6 restaurante), 2 restaurante Kago by Alon și Matcha Bistro & Bar cu soția sa Alicja. În August 2015 Alon a câștigat aurul la World Sushi Cup Japan devenind astfel cel mai bun campion de sushi din lume. Wagner Spadacio - Vicecampion World Cup Sushi Japan 2018 Originar din Brazilia, a ajuns în Franța la vârsta de 14 ani și și-a început cariera culinară japoneză în 2010 după ce a obținut certificatul de Pro Sushi Chef la Paris. Pasiunea pentru cultura japoneză s-a dezvoltat, iar câțiva ani mai târziu, a participat la French Open Sushi Competition unde a terminat învingător, devenind campion francez de sushi în 2017. S-a antrenat apoi în Japonia la faimosul restaurant Bazara, din Tokyo, condus de bucătarul de 3 stele Michelin Hirohisa Koyama, devenind în 2018 vicecampion mondial la World Sushi Cup de la Tokyo. Executive sushi chef THE NIWAKI, Head Sushi Chef Nobu – Fairmont Monte Carlo & Head Sushi Chef – Buddha Bar Monte-Carlo. Cătălin Petrescu- Bucatar sef restaurant Rotonda Activează în domeniul gastronomic românesc încă din anul 1996, dar cu o perioadă în care a lucrat în Norvegia (2004-2010). Înainte de plecare sa în Norvegia, acesta a lucrat și pe bucatarie internatională, pentru ca după revenire să se axeze aproape exclusiv pe bucataria asiatică contemporană. Junko Kawada - Vicecampion World Cup Sushi Japan 2013 Junko Kawada a început inițial să lucreze cu ciocolată, dar și-a schimbat imediat atenția către fructele de mare crude după ce l-a întâlnit pe Maestrul Sushi Kazato-San în 2007. Schimbarea a avut un mare succes și a dus la o medalie de argint la Cupa Mondială de Sushi din Japonia în 2013. Kawada este cunoscută în special pentru preparatele ei creative și neobișnuite. Conduce KO’UZI Sushi & Fine Foods în Antwerpen. Hirotoshi Ogawa- Președinte al Japonia Sushi Association și al World Sushi Skills Institute Absolvent al renumitei Scoli Culinare Tsuji din Osaka și-a început practica la celebrul restaurant Sushi din Tokyo. De atunci, a lucrat în multe restaurante de Sushi bine cunoscute din Australia și Japonia. În 2003 și-a fondat propriul restaurant pe care l-a vândut în cele din urmă și a devenit membru și instructor al AISA Sushi Skills Institute. Ca parte a activității sale a predat arta sushi în peste 50 de țări ca SUA, Portugalia, Thailanda, Republica Ceha, India, Olanda, Romania sau Ucraina. De asemenea, a lansat cursul video „Sushi, Sashimi – Programul de îmbunătățiri a competențelor”. Jorge Dionicio - Bucatar de Sushi 1999 Născut în Lima, datorită locației neobișnuite a orasului său natal, Jorge, a fost fascinat de bucătărie, în special de utilizarea de pește și fructe de mare. A intrat în contact cu bucătăria japoneză de 20 de ani iar de peste 15 ani lucrează în cele mai recunoscute restaurante sushi din lume (New York, Austin, LA și Tokyo). A lucrat cu cei mai buni maestri, printre care Morimoto, Azabu, Uchi, Hirohisa si Akashi, învățând de la aceștia diverse tehnici și valori ale bucătariei japoneze. Chef Vladimir Pak Bucătar cu 1 stea Michelin în Oslo, Medalie de aur la World Sushi Cup 2017 ,Omakase de sushi japonez Edomae Sushi Cu sediul în Oslo, Norvegia, Chef Vladimir Pak distins cu medalia de aur la World Sushi Cup 2017, este unul dintre cei mai influenți bucătari de sushi din lume în acest moment. De asemenea, deține funcția de Head Chef la World Sushi Skills Institute și este un Sushi Chef certificat de către All Japanese Sushi Association.
Comentarii
Trimiteți un comentariu