Lucruri gresite pe care le faci atunci cand alegi o dieta – explicatii si solutii!

In ziua de astazi, sansele de a-ti schimba dieta in fiecare luna sunt foarte mari. Conform studiilor, majoritatea persoanelor care urmeaza o dieta normala renunta la aceasta dupa aproximativ 6 luni. Evident, in cazul dietelor mai stricte, acest fenomen are loc mult mai devreme, chiar si dupa numai o luna.

Dar de ce se intampla acest lucru? De ce renunta persoanele care vor sa slabeasca sau sa traiasca mai sanatos la dietele care pot fi de ajutor? Desigur, raspunsul este unul clar. Mai exact, pentru ca marea majoritate a dietelor nu sunt eficiente sau pentru ca sunt alese gresit (de catre tine). De altfel, atunci cand alegi sa urmezi o anumita dieta, nu poti pur si simplu alege una din acel articol cu 10 diete pe care trebuie sa le incerci daca vrei sa slabesti. Pierderea in greutate si stilul de viata sanatos nu sunt garantate in acest fel!

Sa asculti de dietele care iti spun sa ignori faptul ca iti este foame sau ca esti plin

Cele mai multe diete iti impun un program strict de mese si cantitati exacte de mancare pe care trebuie sa le consumi pentru a ajunge la rezultatele dorite. Este de la sine inteles ca aceste diete nu sunt facute pentru tine – pentru majoritatea persoanelor, de fapt. Tot ce trebuie sa faci este sa iei o pauza!

Mai exact, ia o pauza cand mananci pentru a vedea daca te-ai saturat sau nu. Dupa cum bine stii, senzatia de stomac plin apare la 20 de minute dupa ce termini de mancat. Daca continui si mananci cat poti pana cand nu-ti mai este foame, vei ajunge sa mananci prea mult mereu!

Totodata, nu ignora corpul atunci cand acesta iti spune ca ii este foame. Identifica aceste perioade de foame si ajusteaza-ti programul meselor pentru a le satisface.

Sa asculti de dietele care iti spun sa renunti complet la anumite tipuri de mancare

Daca ai inceput o dieta caracterizata ca si fara gluten sau fara lactate, mentinandu-se faptul ca este mai eficienta pentru pierderea in greutate, atunci te poti pregati sa o schimbi. De ce?

Ei bine, corpul uman are nevoie de o selectie incredibil de variata de minerale, nutrienti si vitamine. Nu exista un fel de mancare minune care ti le poate oferi pe toate – o parte se gasesc in carne, altele in oua, altele in paine si altele in lapte.

Astfel, dietele care pretind faptul ca laptele sau smantana, de exemplu, sunt inamicii pierderii in greutate sunt dietele pe care trebuie sa le eviti. Nici nu trebuie mentionate dietele care iti spun sa renunti complet la carbohidrati – ai renunta, practic, la foarte multi antioxidanti benefici sanatatii tale generale.

Sa ignori complet caloriile lichide

Crezi ca un pahar de limonada este perfect pentru a inlocui o gustare sau un suc carbogazos din magazin? Ei bine, va trebui sa gandesti lucrurile din nou, dupa cum s-ar spune – exista si calorii lichide pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand urmezi o dieta.

Un simplu pahar de limonada poate contine pana la 350 kj (cam cat un pahar de vin). In comparatie, consumul mediu este de aproximativ 8700 kj zilnic (incluzand mesele). Astfel, 2-3 pahare de vin sunt practic egale cu 1/8 din consumul tau zilnic de energie.

Evident, cu cat oferi mai multa energie corpului tau, cu atat acesta va lucra mai putin la arderea grasimi si kilogramelor in plus.

Vrei sa stii cum alegi o dieta corespunzatoare?

Chiar nu trebuie sa alegi!

Raspunsul scurt si la obiect este dieta NUPO, recunoscuta la nivel mondial si care, desigur, ia in calcul toate cele mentionate pana acum. Toate informatiile necesare privind aceasta dieta pot fi gasite pe site-ul NUPO.ro – inclusiv studii realizate in mod independent care atesta eficienta acesteia!

Comentarii

Postări populare