Un street syle cum aș vrea și pe la noi...

Nu știu cum ajung unii oameni să își modeleze sau să își corecteze gustul atunci când pun o haină pe ei... E un fenomen care se întâmplă pe parcursul mai multor ani. Pentru unii, poate, pe parcursul mai multor vieți, habar nu am... Cert este că în România simțul esteticului este greu de găsit, la fel creativitatea femeilor de la noi care, sincer, lasă de dorit atunci când se vor a fi ele însele și îmbrăcate bine.

Există românce îmbrăcate bine, dar foarte puține, (poate doar câteva și pe acelea le-am nominalizat la un moment dat într-un post al meu aici), iar cele care se arată cel mai des în realitatea urbană habar nu au să compună o ținută care să le scoată cu adevărat din anonimat.

Voi spune că le place la nebuie spiritul de turmă, trăsăturile lor corporale și fizionomice au început să semene, se afișează ca niște păpuși trase la xerorx cu același tip de machiaj, coafură, același model de pălării, aceleași sacouri purtate fad peste pantalonii pe care ele îi preferă din jeans strâmt, cu funduri dizgrațioase la vedere asezonate cu un fake de poșetă YSL, atârnat de umăr ca un surplus fără noimă.Evident și un lanț auriu hidos pe care îl poartă ca pe un trofeu.

Femei călăuzite de reguli universale regăsite la vedete fără nicio umbră de creativitate și lumină...Nu știu să își sporească frumusețea lor și numai a lor, nu știu să învețe treptele valorice ale simțului estetic și să îl dezvolte după ceea ce sunt ele de fapt, cu tot cu spirit și cuget.

Văd că le place turma, se raportează la ea, nu știu cât de frumoase pot deveni atunci când lasă imaginația să zburde prin șifonier, care , până la urmă, e un prieten bun dacă știi cum să-l iei...

Nu fac morală și nici educație. Nu sunt în măsură să fac asta! Doar constat un lucru bătător la ochi- femeile din România sunt lipsite de curaj și imaginație! Nu sunt nici măcar pretențioasă! Cu siguranță se vor auzi voci cu o retorică stridentă care vor spune că multe femei din România nu au bani destui să se îmbrace. Nu, nu este absolut deloc vorba despre bani. Doar de gust, de acel gust frumos și simplu pentru ca prezența noastră în societate să ofere o ambianță plăcută, veselă, ALTFEL. Multe femei cu bani se îmbracă strident, anapoda, opulent, ajung să semene cu niște clovni, se cred ființe cu o forță de seducție inimaginabilă, contribuie cu toată ființa lor și cu toată garderoba lor penibilă la un tablou greu de îngurgitat pentru ochii mei. Din păcate...

Las aici câteva poze din moda stradală a altor lumi. Curaj, bun gust, imaginație, culoare, mantii arătoase second-hand, fără interdicția unor păreri care nu-și au sensul.

Comentarii

Postări populare