INTERVIU- Marina Aristotel, manager AVRA: “Ne-am centrat foarte mult pe ceea ce putem să realizăm la nivel estetic cu ajutorul tehnologiei.”

Marina Aristotel este Managing Director la AVRA Aesthetic Institute. Un om interesat de frumusețea româncelor, curajos în antreprenoriat, iubitor de artă. Ne amintește că e bine să credem în procedurile non-invazive, sau minim invazive și să ne bazăm pe tehnologie. Aparatura în domeniul frumuseții e din ce în ce mai performantă, iar în clinica Avra găsim exact ce ne trebuie pentru un tratament complet.

„Noi ne-am axat pe servicii premium și ne-am poziționat ca o clinică de servicii unisex. Vrem să se simtă confortabil ambele sexe. În momentul în care ne-am hotărât să deschidem clinica Avra erau mai puține locații pe piață, dar chiar și așa, voi spune că sunt mai puține nișate pe tehnologie. Ne bazăm pe tot ceea ce putem face cu ajutorul aparatelor. Există multe clinici medicale care au parte de non-invaziv sau saloane care au și câteva aparate. Noi ne-am centrat foarte mult pe ceea ce putem să realizăm la nivel estetic cu ajutorul tehnologiei. “ ( Maria Aristotel - Managing Director la AVRA Aesthetic Institute).

Non-invaziv, un trend pe care trebuie să îl luăm din ce în ce mai mult în serios. Tehnologia din ziua de azi oferă soluții optime

„Am deschis clinica Avra în anul 2017. De atunci am observat că trend-ul non-invaziv și-a pus ampreanta în clinicile de beauty la nivel mondial. Orice tratament invaziv are anumite riscuri și are și partea de recuperare. Atunci vom spune că este mult mai bine să rezolvăm o problemă estetică non-invaziv, sau să o corectăm și ultima variantă să fie cea invazivă. Tehnologia a avansat foarte mult și ne oferă soluții care înainte nu erau disponibile. Putem face remodelare corporală, putem ajuta calitatea pielii, non-invaziv. Evident, există și diferențe față de invaziv, de chirurgical, în sensul că avem nevoie de mai multe ședințe, avem nevoie de colaborarea pacientului, de răbdarea pacientului, pentru că nu se rezolvă nimic de pe o zi pe lata, dar sunt rezultate bune. „

Am explicat publicului și clienților noștri ce înseamnă non-invaziv

„Este drept că așteptările erau puțin nerealiste și atunci a trebuit să explicăm și să educăm că este nevoie de colaborare între terapeut și pacient. Pentru remodelarea corporală aparatele sunt aprobate FDA, există studii clinice, ne arată exat cum funcționează și ne arată că topește țesutul adipos. Aparatul este performant, topește țesutul adipos, dar dacă noi nu suntem atenți la alimentele pe care le mâncăm, dacă nu avem o dietă echilibrată pe perioada protocolului de tratament, atunci grăsimea va fi tot acolo. E nevoie de hidratare, de mișcare ( sport), dietă echilibrată și sănătoasă.

Aparatură nouă pentru remodelare corporală sau epilare definitivă

„Cel mai nou aparat este Lumenis Splendor X cu laser. Face parte din ultima generație pe epilare definitivă, iar acest lucru înseamnă că sunt necesare mai puține ședințe decât cu alte aparate și, peste toate, acest aparat mai poate trata și acele leziuni vasculare (vene sparte la nivelul picioarelor), ciuperca piciorului, micoza care altfel nu poate fi tratată, doar cu laser, petele pigmentare, etc. De asemenea, Lumenis Splendor X ajută și la rejuvenarea facială. Mai avem aparatele de la brand-ul BTL, este un brand recunoscut la nivel mondial pe partea de estetică. În România nu e prezent decât în clinica noastră pentru că, e drept, sunt aparate mai scumpe decât altele... Cu aceste aparate lucrăm pe remodelare corporală, unele dintre ele lucreză zonele mari din corp, așa cum este abdomenul.”

Rejuvenare vaginală non-invaziv. Un subiect tabu...

„Da, la noi în clinică putem face rejuvenare vaginală non-invaziv. În alte țări nu mai este un subiect tabu, pe când la noi e mai greu de promovat... Dar e un lucru normal, așa cum ai grijă de corp să ai grijă și de zona intimă. Femeile care se apropie de menopauză, sau cele care au născut natural, de asemenea, trenuie să aibă grijă de zona intimă. La fel și femeile care au probleme cu incontinența urinară. Marele neajuns este că e foarte greu să ajungă informația la clienți pe acest subiect numit ginecologie estetică. Tot la noi se pot face injectări cu acid hialuronic în zona respectivă, se mai fac tratamente cu hormoni bioidentici- practic putem suplimenta dereglările hormonale care apar la menopauză și să avem o viață la fel ca înainte de această etapă.”

Antreprenoriat înseamnă implicare în absolut tot! Nu ai cui să delegi nimic!

„Am terminat ASE și arte, dar m-am specializat după nenumărate cursuri de cosmetică și după nenumărate traininguri pentru a putea fi aptă să lucrez cu fiecare aparat în parte. AVRA a fost primul meu demers ca antreprenor. Vorbim de un star-up, de un business mic și vă voi spune, sincer, că trebuie să fii implicat în orice problemă ivită în business. Nu ai cui să delegi nimic, trebuie să înveți să rezolvi orice, pornind de la HR, pănă la terapii... E vorba de foarte multă organizare. La început e foarte mult timp alocat, cel puțin primii doi ani au fost extrem de grei... Ne-am dezvoltat și în funcție de ceea ce a cerut piața. Am mers pe tratamentele solicitate, am mers și pe partea de mini-invaziv, pe injectabile, pentru că, într-adevăr, sunt și clienți care vor să aibă un rezultat imediat... “

Feedbeck-ul celor care vin aici, în clinică este unul mai mult decât bun. Oamenii apreciază serviciile noastre, sunt la standarde înalte, echipa e formată din oameni profesioniști

„Mulți apreciază partea estetică a clinicii. E intim, e plăcut, se relaxează... Evident, contează foarte mult și profesionalismul echipei. Avem o echipă de 14 persoane, iar ca și terapeuți avem specialiști pe cosmetică ( partea non-invazivă), pe partea minim invazivă- un medic dermatolog foarte bun, un medic specialist în chirurgie și microchirurgie injectabilă, dar și un specialist pe ginecologie estetică. Așadar, putem oferi o soluție completă unui client. Este nevoie să lucrăm și pe calitatea pielii, nu doar să facem un lifting sau injectări cu botox.”

60 de ani, cea mai în vârstă clientă la clinica AVRA. Din păcate sunt tot mai multe cazuri de pete pigmentare din cauza soarelui. Trebuie să ne protejăm!

„Cea mai în vârstă pacientă cred că avea peste 60 de ani. Atunci am avut nevoie de o soluție radicală în sensul că acele fire care se introduc sub piele și se realizează liftingul facial sunt fire resorbabile. După această procedură, aceasta a făcut și un tratament de radiofrecvență și ceva non-invaziv pe a ajuta și structura pielii. Vărstele diferă în funcție de ceea ce facem. Pentru laser avem și persoane sub 18 ani, care au nevoie de acordul părinților, sau 20 și 30 de ani. Dacă vorbim de anti-age, evident sunt peste 35 sau 40 de ani. Am observat că există acum un trend- vin multe paciente cu pete pigmentare care se datorează expunerii la soare. Noi explicăm cât de importantă este protecția solară, iar dacă vă uitați la noi pe site, cred că avem cel puțin 100 de coduri de protecții solare. Acum există protecție de acest gen pentru oricine, nu mai e protecția aceea albicioasă, grasă, etc. Găsim soluții, important este să folosim zilnic protecție solară. Din păcate sunt din ce în ce mai multe cazuri de pete pigmentare sau de cancere de piele.”

Pandemia ne-a ajutat să vindem produse cosmetice din magazinul nostru online

„Noi suntem mulțumiți de rezultate, în sensul că 2020 a fost mai bun decât 2019, iar ceea ce ne-a ajutat cel mai mult în acele două luni cât am fost închiși, a fost magazinul online cu produse cosmetice de calitate. Am diversificat portofoliul, pentru că cele mai multe dintre clientele noastre fac tratamente cu produsele noastre și acasă. Voi aminti aici Pure Cosmetics, un brand bio din plante și fructe extrem de bun.”

Arta este partea care e mai aproape de mine... În artă mă regăsesc și cred că tot în artă mă exprim cel mai bine

„Îmi place mult să lucrez abstract, pentru că mi-am dat seama în timpul facultății că arta abstractă îți dă posibilitatea să interacționezi mai mult cu privitorul și nu îi oferi o rețetă. Nu îi pui pe tavă ceea ce ar trebui să vadă în tablou. Are libertarea de a vedea ceea ce vrea el. De aceea m-a atras acest tip de expunere. Am lucrat cu rășină, cu pexiglas, cu acrilic, etc. Nu lucrez clasic, îmi place să experimentez.”

Comentarii

Postări populare