Muzica, fitness-ul si alimentatia, secretele unei vieti implinite pentru Paula Hriscu!






Muzica si fitness-ul sunt pasiunile pe care Paula Hriscu, indragita interpreta de muzica populara, le-a descoperit dupa ce a fost la un pas de moarte. Obligata sa se reinventeze, artista face astazi performanta atat pe scena, cat si in domeniul sportiv, fiind una dintre cele mai populare cantarete de muzica populara atat pentru public, cat si in randul colegilor de breasla. Chiar daca nu a putut participa pana in prezent la niciun concurs sportiv de gen, frumoasa artista traieste dupa rigorile sportivilor de performanta.
Iubesc acest sport, am descoperit fitness-ul din nevoia de a-mi antrena muschii abdominali (exercitiu necesar atunci cand performezi cu vocea), iar acum deja fac fitness de performanță. Am pornit de la o nevoie acuta si am ajuns sa integrez sportul ca mod de viata. Totul a devenit serios după acea intervenție chirurgicală pe tot abdomenul, despre care v-am vorbit de multe ori. După cum bine știți, în acea perioadă m-am apucat și de muzică. Așa cum se știe, interpretarea vocală înseamnă susținere abdominală la modul cel mai serios. Ei bine eu nu o mai aveam. Pe lîngă susținere abdominală pentru a cânta, mai aveam nevoie și de întărirea mușchilor abdominali, care erau foarte slăbiți din cauză că incizia este pe tot abdomenul. Și apoi îmi doream și eu, ca orice fată tânară, să am un abdomen frumos. Nu m-am gândit niciodată să concurez la vreun concurs, desi am toate datele necesare. Problema este ca nu m-aș putea împărți intre muzică si sport si sa fac performanta in ambele domenii”, spune simpatica artista.

Antrenamentul in izolare
Cum in cele aproximativ doua luni de izolare nu a mai avut acces la nicio sala de sport, Paula a lucrat sarguincios acasa, chiar si in perioada in care a stat in casa unde a copilarit, alaturi de familia ei:
La sală mergeam în fiecare zi, pauză doar sâmbăta și duminica. În fiecare zi lucram o grupă de mușchi, de exemplu lunea lucram picioare (parte din față). Vorbesc la trecut pentru că de doua luni mă antrenez singură acasă. Pe langa exercitiile specifice fitnessul-ului, am ajutat sustinut in gospodarie, carand galeti de apa, taind lemne, sapand prin curte…
Altfel, cum spune și maestrul meu Vlad Cozma, vicecampion național și antrenor de fitness, 30% sală și 70% alimentație te ajuta sa ai un corp sanatos si armonios. E adevărat că niciodată nu am fost supraponderala, nu stiu ce înseamnă sa dai niste kg jos, dar sunt convinsă că e extrem de greu. De aceea apreciez enorm de mult persoanele care arată bine și fac sport, respectă alimentația și chiar reușesc să slăbească sănătos”, povesteste Paula.





Mancarea fara gust e cea mai sanatoasa
Legat de alimentatia unui sportiv de performanta si a unei artiste care tine la propria imagine, Paula ne da cateva indicii: “Ce mă amuză teribil este că mâncarea fără gust e cea sănătoasă... eu așa mananc de ceva vreme bună. E clar că nu beau sucuri, decât cele naturale făcute acasă, nu mănânc nimic prăjit, decât fiert, la cuptor sau tigae grill, orez fiert, cartofi dulci, carne albă și uneori carne de mânzat, pește, tărâțe sau fulgi de ovăz, ouă, fructe de padure, banane, migdale sau nuci, iaurt sau brânză fără grăsime, legume, lapte semidegresat sau lapte de soya și multă apă - eu beau 2 l pe zi. Cam astea sunt alimentele pe care le consum în viața de zi cu zi si pe care le recomand oricarei persoane care doreste sa arate bine si sa fie sanatoasa.
Acum mă antrenez acasă în fiecare zi, dar îmi lipsește sala și antrenorul meu, care mă motiva foarte mult, antrenamentele nu mai sunt la fel, dar sper să se redeschidă și să ne reapucăm de treabă serios. Cred că am pierdut un pic din masa musculară în perioada asta, dar "nu-i bai", o să pun înapoi când voi începe. Imi doresc doar sănătate să am, ca să pot face sport și la 70 de ani.
Pentru un stil de viață sănătos faceți sport, orice, nu neaparat fitness, sportul întinerește și prelungește viața!”, adauga Paula.



Comentarii

Postări populare