Bilanț: Spray-ul lacrimogen, cea mai căutată armă de autoapărare, în starea de urgență







Spray-ul lacrimogen a fost cea mai căutată armă de autoapărare, în cele două luni care au trecut după instituirea stării de urgență, conform bilanțului realizat de 762.ro,  în privința obiceiurilor de cumpărare ale românilor din ultima perioadă. Potrivit datelor furnizate de Laurențiu Bădescu, realizatorul studiului, 90% din vânzările magazinelor de arme au fost reprezentate de spray-uri și doar 10%, de pistoale.

”Oamenii au reacționat imediat după instituirea stării de urgență și au încercat să se pregătească pentru scenarii mai puțin plăcute, pentru paza proprietăților și pentru a se simți în siguranță alături de familie, în izolare, așa că au recurs la metodele legale pe care le-au avut la dispoziție. Cei mai mulți dintre clientii nostrii, au comandat spray-uri premium quality, cu spumă sau gel, pentru că în lipsa unei autorizații speciale nu puteau recurge la procurarea unei arme de autoaparare cu bilă de cauciuc. Toate achizițiile au fost realizate online, iar în privința spray-urilor majoritatea au ales să achiziționeze unul sau două, pentru fiecare membru adult al familiei”, a explicat Laurențiu Bădescu.
Potrivit specialistului în arme și muniții, produsele cu spumă sau gel costă între 89 și 370 de lei, în funcție de cantitate, dar sunt preferate de cumpărători, în detrimentul celor cu aerosoli, pentru că pot fi utilizate de la distanță, chiar și în spații închise, fără a-i afecta pe cei prezenți în încăpere. Motivul este acela că atât spuma activă, cât și gelul, direcționate corespunzător, se lipesc de fața agresorului, reușind să îl anihileze pentru mult timp. Mai mult decât atât, acestea au o rază de acțiune de până la 7 metri, reducând riscul unei apropieri prea mari de agresor.
”Așa se face că 90% din vânzările magazinelor de arme au fost reprezentate, în această perioadă, de spray-uri și doar 10%, de pistoale, spre deosebire de lunile anterioare, când procentele la vânzările de arme erau mai mari, față de cele de acum, cel mai probabil și pe fondul faptului că una din etapele necesare înaintea achiziționării unei arme, cursurile de specialitate, nu a putut fi parcursă în perioada ordonanței militare. Oamenii au înțeles că este foartă importantă consilierea unui specialist, pentru a afla soluția cea mai bună pentru interesele lor, așa că înainte de a comanda online au sunat, aproape de fiecare dată, pentru a ne cere sfatul”, a mai spus reprezentantul 762.ro.

Sfaturi pentru cei care aleg un spray, pentru autoapărare:
- Țineți spray-ul lacrimogen la îndemână!
- Familiarizați-vă cu manipularea lui, astfel încât, în caz de pericol să puteți acționa rapid!
- Nu ezitați să îl folosiți în caz de pericol, pentru că o secundă de întârziere vă poate costa!
- Țintiți ochii și fața agresorului și evitați să stați împotriva vântului!
- Apăsați pulverizatorul în secvențe scurte, chiar dacă instinctul de supraviețuire vă va îndemna să apăsați continuu! Două-trei jeturi pot fi mai eficiente decât unul direcționat greșit, spre exemplu.
- Mare atenție la calitatea acestora. Este bine să alegeți variante care vă dau siguranță în momentul folosirii. De exemplu, important este sistemul de protecție anti-scurgere, prevăzut la ieșirea din tuburi, pentru ca substanța să nu ajungă pe mână. De asemenea, la fel de importante sunt și capacele de protecție care previn descărcările accidentale de substanță.
- Păstrați spray-ul în locuri răcoroase și uscate, nu în mașină,  la soare!
- Verificați periodic termenele de valabilitate!


Comentarii

Postări populare