Actrițe românce superbe






Frumuseți copleșitoare, talent și acea expresie plină de profunzime ce vine, parcă, dintr-o sferă necunoscută. Actrițele noastre răscolitor de frumoase nu ne lasă nicicum să le ignorăm.

Cu îngăduința voastră, voi aminti de actrițele ce au fost cândva tinere și apreciate, iar sex -appealul deloc complicat cu ajustări botoxiene era ceva de neprețuit.

Naturalețea dicta și răspândea în jur acea nonșalanță în atitudine pe care dorim să o găsim și azi pe chipul unor femei celebre.

Mi-am amintit, cumva, de Valeria Seciu și contururile ei definite. Fermecătoare și cu o mină tăinuitoare. M-a inspirat foarte mult misterul ei și sunt sigură că ea, ca actriță, a reușit să făurească o lume aparte în jurul ei. Da, pentru că există femei a căror menire este aceea de a inspira alte femei, de a indica, într-o oarecare măsură, acea artă de a fi femeie...

Nu o voi uita nici pe Aimee Iacobescu, o femeie care mie îmi părea întotdeauna nevinovată ca o floare. Genul ce rămâne în mintea omului tot ca femeie frumoasă, chiar și după moarte.






Ioana Pavelescu și acei ochi albaștri greu de definit în cuvinte, la fel și Julieta Szonyi, care a interpretat-o pe Adnana în Toate pânzele sus.












Violeta Andrei și chipul angelic care emana acea bună cuviință a unei femei educate și foarte talentate, precum și Margareta Pâslaru sau Manuela Hărăbor.













Mariella Petrescu, această Penelope Cruz cu buze senzuale și ochi scânteietori, sau Anna Szeles, actrița cu privire intensă și chip frumos, pe care se așternuse, parcă, o copilărie veșnică.













Teodora Mareș și a ei privire delicioasă, o actriță expresivă, plină de candoare în privirea cu ochi căprui și Diana Gheorghian, fosta soție a lui Mirea Baniciu, o frumusețe din aceia care îți dă impresia că ar fi zi de zi sărbătoare...








Cezara Dafinescu





Irina Petrescu




Marga Barbu





Tora Vasilescu



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare