Eveniment de cariera Adobe Romania pentru femeile din IT



În spiritul zilei internaționale a femeii, Adobe România a organizat un eveniment de carieră special pentru tinerele femei ce studiază și lucrează în domeniul IT. Scopul evenimentului a fost să demonstreze că diversitatea este un factor ce conduce la succes în companiile de IT&tech, un detaliu important mai ales în corporațiile vestice.
 Peste 60 de tinere au ajuns vineri, 18 martie, la sediul Adobe Systems România, pentru a lua parte la discuții interesante despre carierele unor femei de succes, într-un domeniu predominant masculin. Primele doamne ce și-au impărtășit experiențele din career path cu publicul au fost Irina Alexandru, co-fondator Vector Watch, un start-up românesc cunoscut, și Kirsty Gosling, Senior Manager pentru Customer Success, Media și Advertising Solutions, din Adobe UK.
După cină a urmat un moment de conversatii deschise cu un panel format din 10 angajate ale Adobe România, din roluri și echipe diverse. Publicul s-a arătat foarte entuziast, întrebările venind una după alta chiar și după ora estimată de închidere. Cele mai multe întrebări au fost legate de practicile de diversitate din marile companii, de motivația fetelor să urmeze studii în IT, precum și de echilibrul între viața profesională și cea personală.
La final Adobe România a pregătit și câteva surprize : pentru cele mai bune întrebari din public au fost oferite două licențe Adobe Creative Cloud anuale, iar la tombolă a fost extrasă câștigătoarea unui ceas Vector Watch.

Feedback-ul primit dupa conferință a fost pozitiv:

 « Temele abordate au fost relevante pentru orice etapă de carieră sau rol  din domeniul IT, fiecare dintre participante a rezonat cu ce s-a discutat». « De obicei evenimentele de acest tip sunt monotone și devin plictisitoare, dar la acesta aș fi rezistat și 10 ore, mi s-ar fi parut la fel de captivant ». « Știam déjà că Adobe face parte dintre cei mai buni angajatori, dar acum știu la prima mână că munca în echipă, comunicarea și meritocrația sunt valori pe care angajații chiar le împărtășesc». « Poveștile speakerilor din panel au demonstrat că femeile își pot construi diverse cariere în IT și nu doar că le pot face bine, ci și că pot ajuta companiile să crească și să inoveze prin diversitate. Trebuie să recunosc, am plecat de la eveniment cu dorința să mă întorc și chiar să mă alătur unei asemenea organizații ».

Comentarii

Postări populare