Cum să reciclezi și să produci o schimbare împreună cu copilul tău

Ca părinte, nu prea ai timp să te gândești la tine nici măcar câteva minute pe zi, deoarece toate grijile și preocupările tale sunt îndreptate către copil/copii. Iar dacă s-ar găsi cineva să-ți vorbească despre reciclare și despre cât de importantă este pentru viitor, poate ar fi puțin copleșitor. Însă ce ar fi dacă într-o zi te-ai putea preocupa de toate acestea: de copilul tău, de tine, dar și de lumea din jur pentru un viitor mai curat la care să contribui?

Acest lucru nu este imposibil, deoarece timpul petrecut împreună este de neprețuit, iar când acesta se transformă și într-o lecție de educație despre mediu și sustenabilitate, devine cu atât mai valoros. De aceea, Teatrul Ion Creangă vă așteaptă în perioada următoare la spectacole de teatru pentru copiii de la 6 luni până la 12 ani, împreună cu serie de evenimente care le vorbesc copiilor despre cum pot recicla simplu și ușor. Campania pe care am început-o se numește „Lumea o salvăm doar când reciclăm” și are ca scop realizarea unui spectacol de teatru pentru copii, respectiv decorul și costumele, din materialele colectate în cadrul campaniei.

Managerul acestui proiect este Ani Crețu, actriță la Teatrul Ion Creangă, care-și dorește ca prin intermediul acestei campanii, copiii să învețe cât de importantă este reciclarea pentru mediu înconjurător, dar și pentru ei și pentru a avea un viitor mai curat. În aceeași măsură, campania se adresează și părinților care ar trebui să se ocupe și de acest aspect în educația copiilor lor.

De asemenea, Ani Crețu mai menționează despre proiect:

„Cel mai frumos dar pe care îl poate primi un suflet este viața. Viața ia naștere pe acest pământ, care ne este casă pe tot parcursul călătoriei noastre aici. Casa noastră are nevoie de iubire și grijă. Grija începe cu ce urme lăsăm prin trecerea noastră prin această lume. Nu putem controla trecutul, în schimb putem genera viitorul. Viitorul nu ne aparține nouă, ci copiilor noștri. Ca mamă mă preocupă zi de zi felul în care mă implic activ în generarea unui viitor în care urmașii urmașului meu vor trăi. Educația ecologică prin conștientizarea nevoii de selectare a deșeurilor pentru reciclare începe încă din primii ani de viață. Ce alt mod mai frumos de a ne învăța copiii ce este colectarea deșeurilor am fi putut găsi dacă nu printr-o astfel de campanie? Teatrul este locul în care copiii cresc frumos. Teatrul este locul în care copiii se educă pentru viață. Teatrul devine locul în care conștientizăm și ne implicăm activ în crearea unei lumi mai curate prin reciclare. Noi suntem responsabili de prezent și viitor!”

Implicare sa pentru o lumea mai curată se reflectă atât în proiectele desfășurate la Teatrul Ion Creangă, cât și în inițiativele sale personale, ca părinte. Recent, ea împreună cu fiul său, Adan, au participat ca voluntari la evenimentul „Marea curățenie de primăvară” organizat în Parcul Carol I de comunitatea „Nu mai port”.

Astfel, prin campania „Lumea o salvăm ca să reciclăm” prichindeii vor învăța câte lucruri frumoase se pot face din materialele pe care le reciclăm, cum ar fi în acest caz - un spectacol de teatru, de altfel singurul spectacol de teatru din România realizat din materiale reciclate.

Mergeți împreună cu cei mici în luna iunie la Teatrul Ion Creangă, la Sala Mică din Strada Biserica Amzei 21-23, luați parte la activitățile care se desfășoară în Stagiunea estivală VăraTIC, dar duceți și PET-uri și doze de aluminiu igienizate și reciclați-le în containerul special amenajat în locație, pus la dispoziție de Green Group.

Informații complete despre campanie, etapele sale de desfășurare și programul de colectare sunt disponibile pe site-ul Teatrului pe acest link-

https://teatrulioncreanga.ro/lumea-o-salvam-doar-cand-reciclam-2023/

Comentarii

Postări populare