Georgeta Ibrean: “Alegerea peelingului la Avra depinde de problema pe care vrem sa o tratăm și de disponibilitatea pacientului legată de exfoliere și protecție solară’’
Tratamenul numit peeling este utilizat, în general, pentru ca tenul nostru să arate impecabil, să accelereze regenerarea celulară, astfel încât ridurile să nu ne ascundă ferumusețea timpuriu. Este important de știut că un peeling chimic poate ajuta la reconstrucția colagenului și la hidratare optimă, mai ales atunci când sunt alese cele mai eficiente opțiuni de tratament.
De ce ar trebui să ne intereseze un peeling facial?
Există diverse metode de stimulare a procesului natural de regenerare al pielii, însă una dintre cele mai eficiente opțiuni de tratament rămâne peelingul chimic. În urma unui astfel de protocol de tratamente obținem un ten uniform, luminos și fără riduri, deoarece acesta se ascunde de cele mai multe ori dincolo de suprafața pielii, în stratul imediat următor.
Care este vârsta la care ar trebui să realizăm o astfel de procedură?
Nu exista o limita de vârstă deoarece acest tratament se poate utiliza pentru diverse probleme, de exemplu acnee cand ne adresam unui pacient tânăr, sau antiage/pete pigmentare ce se adresează pacienților peste 30-35 ani. Evident, orice tratament începe cu o sedință de evaluare în clinica în cadrul careia analizăm starea de sănătate, tratamentele sau intervențiile realizate anterior pe aceeași zonă, alergiile sau sensibilitățile, precum și produsele cosmetice folosite acasă, care pot influența toleranța la tratamentul de peeling sau efectele acestuia. În urma evaluării, esteticianul sau medicul dermatolog va recomanda cel mai potrivit protocol de tratament, explicând pașii de urmat înainte și după acesta.
Ce înseamnă un peeling chimic și la ce anume contribuie atunci când vorbim de frumusețe?
Un peeling chimic stimulează întinerirea pielii prin accelerarea regenerării celulare, creșterea nivelul de hidratare și a producției de colagen. În plus, produsele cosmetice folosite acasă sunt mai eficiente deoarece vor pătrunde cu ușurință în piele, fără a fi blocate de rezidurile adunate în straturile superficiale.
Cum se realizează un peeling facial la Avra Institute și ce are special un astfel de tratament în această clinică?
În portofoliul AVRA avem mai multe variante de peelinguri, de la cele fără exfoliere, superficiale sau de profunzime medie. Alegerea peelingului depinde de problema pe care vrem sa o tratăm și de disponibilitatea pacientului legată de exfoliere și protecție solară. De exemplu un peeling superficial este un tratament sigur, cu disconfort minor având la bază un mix de acizi cu concentrație mai mică ce oferă un rezultat bun, cu un eritem diminuat.
Menționăm că un astfel de tratament nu este dureros și nu necesită anestezie, senzația fiind de furnicături sau o ușoară încălzire, în cazul peelingurilor superficiale.
Exemplificați, vă rog, câte tipuri de peeling uri faciale există și care este cel mai potrivit în funcție de vârstă.
Întradevăr, peelingul poate fi personalizat în funcție de necesitățile tenului. De exemplu, o formulă cu hidrochinonă are efect de albire și este recomandată pentru petele pigmentare, iar un peeling ce are în compoziție acid salicilic va îmbunătăți aspectul tenului acneic, având acțiune îndelungată.
Cu ce ne ajută BioRePeel C13 și Zo Skin Simulator Peel. Sunt tratamente noi? Cu ce se diferențiază de alte tratamente de acest gen?
Aceste peelinguri sunt gândite să nu ofere o exfoliere vizibilă, și se concentrează pe infuzarea adânc în piele a unor ingrediente active care diminuează ridurile, ajutând în același timp la reconstrucția colagenului și uniformizarea culorii tenului. Astfel, noile formule aduc mai mult decât o simplă exfoliere: livrează cocktailuri de vitamine ce au ca scop corecția, hrănirea și protejarea pielii.
Zo Skin Stimulator Peel https://avrainstitute.ro/tratamente/zo-skin-health-stimulating-peel/ este un peeling la limita exfolierii cu o concentrație de 10% acid citric, acid lactic și acid glicolic și este folosit în cadrul unui tratament facial complex, avand rol regenerant și de deschidere a permeabilității tenului astfel încât produsele aplicate ulterior să penetreze în profunzime.
BioRePeel https://avrainstitute.ro/tratamente/biorepeel-c13/ este un tratament de biorevitalizare și are ca substanță de bază TCA. Aceasta este inactivată, astfel tratamentul poate fi utilizat inclusiv în sezonul cald neavând exfoliere vizibilă. Astfel, printr-un protocol de tratamente se va stimula regenerarea țesutului oferind soluții anti-age și de diminuare a erupțiilor acneice. Protocolul standard include patru ședințe efectuate la interval de șapte-zece zile.
Care este feedback-ul celor care vin pentru astfel de tratamente la Avra Institute?
În ultimii ani numărul tratamentelor de peeling chimic efectuate, a crescut considerabil față de anii precedenți, recăpătându-și locul în topul celor mai căutate tratamente non-invazive. Astfel în 2019/2020 s-au efectuat peste 1 milion de peelinguri chimice la nivel mondial și se așteaptă menținerea trendului ascendent. Aceste performanțe se datoreaza faptului că formulele au fost îmbunătățite acordându-se o atenție crescută siguranței, iar protocoalele de tratament au fost diversificate, astfel încât astăzi pot trata cu succes diverse probleme ale oricărui tip de ten, inclusiv tenul sensibil. Inclusiv la AVRA acest tip de tratament este printre cele mai solicitate în sezonul rece, datorită rezultatelor obținute într-un timp relativ scurt.
Ce trebuie să faci după tratament?
În majoritatea cazurilor, deoarece substanțele din compoziția sa lucrează după terminarea tratamentului profesional în clinică, respectarea protocolului post peeling devine esențială.
Aplicarea unei creme cu factor de protecție solară, minim SPF50 este obligatorie minim o luna dupa tratament, chiar și atunci când este înnorat sau iarnă. Sunt interzise expunerea la soare, mersul la piscină, saună, sală sau în alte locuri care expun tenul la căldură, transpirație sau substanțe chimice, pentru minimum 48 ore după tratament. De asemenea, hidratarea și hrănirea pielii sunt obligatorii după tratament, terapeutul indicând produsele ce pot fi utilizate în rutina de acasă, pentru a nu agresa pielea.
Comentarii
Trimiteți un comentariu