Monini. O alegere savuroasă și sănătoasă!
Vrei să îți menții silueta slim, să fii super-fit sau să mănânci sănătos, zi de zi și să te ferești de aditivii periculosi din preparatele alimentare? Îți recomandăm să-ți prepari acasă o vinegretă delicioasă pentru o salată hrănitoare, care îți oferă vitaminele și mineralele de care ai nevoie în alimentația zilnică. Stim ca e mult mai simplu să cumperi un dressing pentru salată gata preparat, dar este suficient doar să ne gândim câte ingrediente și câți aditivi și stabilizatori conține un astfel de produs și deja punem în balanță cele două scenarii.
Vinegreta este un termen provenit din limba franceză (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care înseamnă “oţet”), fiind denumirea pentru emulsia de ulei şi un ingredient acid, adesea aromatizată cu verdeţuri, mirodenii sau condimente, folosită în mod curent ca sos rece pentru salată (dressing), ca marinadă sau ca sos rece, în special pentru preparate din legume (anghinare, sparanghel, praz) ori pentru carne albă cu gust mai delicat (peşte, fructe de mare, pui, curcan). Componentele principale, care nu lipsesc din nicio variantă de vinegretă, sunt ingredientele acide (oţet, suc de citrice etc.) şi uleiul. La acestea se adaugă, foarte des, sare, mirodenii, condimente, ierburi aromate, uneori alcool sau alte ingrediente.
Uleiul este extrem de important într-o vinegretă, deoarece echilibrează componenta acidă. De asemenea, dă consistenţă şi onctuozitate unei vinegrete. În general, uleiul cel mai folosit este cel de măsline. Atât la salate, cât şi în cazul marinadelor, alegerea corectă a uleiului este extrem de importantă.
Oţeturile şi sucul de citrice se folosesc în combinaţie cu uleiurile pentru a crea vinegrete. Gustul lor acrişor, aduce un contrast răcoritor şi proaspăt la onctuozitatea uleiului. Oţetul balsamic este un oţet de mare calitate, care poate avea un aport important la prepararea unei vinegrete. Există nenumărate tipuri de oţet, de la cele cu gust blând, până la cele cu gust puternic, de la cele de culoare foarte deschisă, până la cele de culoare brună, de la cele cu aciditate puternică, până la cele dulci-acrişoare. Fiecare dintre ele schimbă complet caracteristicile unei vinegrete.
Monini îți propune uleiul de măsline extra virgin Monini pentru asezonarea salatelor preferate. Tu poția alege dintre variantele propuse sau le poți încerca pe toate, desemnându-ți, apoi, preferata:
Monini Classico este uleiul de măsline extra virgin renumit pentru aroma sa consecventă.
Monini Delicato, cu aroma sa fină și suavă, este varianta alternativă recomandată de specialiștii în gastronomie celor care nu sunt obișnuiți cu gustul pronunțat al uleiului de măsline extra virgin. În bucatarie este un ideal si versatil ingredient pentru dressing-uri.
Monini GranFruttato - Gustul distinct, picant se datorează conținutului bogat de polifenoli și antioxidanti cărora medicina modernă le atribuie un rol fundamental în apărarea organismului împotriva îmbătrânirii celulelor.
Monini Otet și Glaze (crema cu oțet balsamic de Modena) - Monini a selectat o gamă de produse premium cu gust superior și parfumuri deosebite. Oțeturile și dressingurile sunt obținute după tradiții străvechi. Procesele de producție sunt toate naturale și concepute pentru a îmbunătăți toate proprietățile lor particulare.
Calitatea deosebită a produselor Monini este data de materiile prime super speciale care le recomanda ca dressing-uri pentru salate, carne și pește în combinație cu uleiul de măsline extravirgin.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu