Astenia de primăvară sau durerile articulare combătute cu ajutorul masajului cu bambus
Durerile articulare, tensiunea arterială și astenia sunt doar câteva dintre efectele variației presiunii atmosferice care însoțesc, de cele mai multe ori, anotimpul călduros. Trecerea de la frig la cald, respectiv ieșirea din iarna și intrarea în primavara, o perioadă mult așteptată pentru majoritatea oamenilor, însă deosebit de neplăcută pentru persoanele care suferă din cauza modificării presiunii atmosferice.
Mediul înconjurător joacă un rol extrem de important în multe dintre procesele noastre fiziologice și asta deoarece organismul este într-o permanentă adaptare la schimbările de presiune atmosferică. Însă atunci când schimbările sunt bruște, organismul va consuma mai multă energie în încercarea de a se adapta, iar acest lucru poate determina apariția unor probleme.
Dureri articulare? Tensiune arterială? Astenie? Dan Bujor, terapeutul masaj cu bambus te ajută să-ți recapeți starea de sănătate
Durerile articulare, tensiunea arterială, starea de slăbiciune, vertijul sunt situații care-ți modifică starea de sănătate în special la intrarea în primăvară. Astenia de primăvară pare să fie un termen uzitat excesiv, însă, de vreme ce toată lumea îl folosește, trebuie să fie ceva adevăr acolo.
„Diferențele de presiune la nivel atmosferic determină, este adevărat, aceste dureri articulare, chiar și dureri de cap sau tensiune arterială. Practic, ce se întâmplă? Organismul nu se poate adapta atât de repede la schimbările acestea, el le „traduce” ca pe un factor periculos care-l atacă și scoate armele. Generează un factor agresiv care se traduce, iată, prin durere.”, explică specialistul.
Mai mult decât atât, astenia de primăvară vine cu multe alte neplăceri, iar aici enumerăm somnolență, lipsa energiei, probleme de concentrare.
Masajul cu bambus este, conform specialiștilor, una dintre cele mai eficiente soluții în lupta cu astenia de primăvară.
„Masajul cu bambus stimulează microcirculația și pune organismul în mișcare. De asemenea, această terapie reglează ciclul somn - trezire și este cel mai bun remediu pentru persoanele care se confruntă cu insomnia. Nu în ultimul rând, masajul cu bambus alungă și previne stările depresie sau anxioase, prin masajul cu bambus fiind stimulată producția de endorfine (hormonul fericirii), ajută organismul să se refacă mai repede după efort fizic. Și, per total, masajul cu bambus susține buna funcționare a sistemului limfatic prin accelerarea metabolismului celular”, explică Dănuț Bujor, tehnician acreditat în tehnica masajului cu bambus.
O ședință de masaj cu bambus pe săptămână, alături de un stil de viață sănătos, sport și alimentație potrivită, iată care este combinația perfectă pentru ca tu să treci mai ușor peste astenia de primăvară care-ți dă bătăi de cap în fiecare an.
Comentarii
Trimiteți un comentariu