Dries Van Noten, inspirație din cultura asiatică, muzică și vise

Dacă ajungi în Belgia și te întrebi care este unul dintre cei mai cunoscuți designeri de fashion, vei primi răspunsul promt- Dries Van Noten. A absolvit academia regală de arte din Anvers în anii '80 iar azi, colecțiile sale se disting prin culoare, prin note de umor, prin texturi de catifea, mătase naturală sau minunatul satin pe care am dori să îl purtăm des în ținute unicat. Un brand de fashion eponim de care te poți îndrăgosti la prima vedere.

Este designer-ul talentat care știe să uimească prin combinații fără reguli, dar armonioase, cu modele ca o simfonie, cu țesături în culori vii, sau în culorile pământului, atrăgătoare, fascinante. Tăieturi asimetrice cu detalii de croieli ce au menirea să te surprindă.

Iubește cultura estică, vrea să pună amprenta acestei culturi în toate colecțiile de până acum și afirmă în interviurile sale că ceea ce îl mai inspiră foarte mult este muzica, dar și visul...

Colecțiile sale comerciale se vând azi în toată lunmea cu un succes formidabil.

"Cred că trebuie să fie nevoie de un talent foarte rar pentru a crea ceva care să se înrădăcineze atât de puternic în sufletul celor care iubesc tot ceea ce înseamnă haine de calitate.” - Anders Christian Madsen- jurnalist la British Vogue.

Un fenomen belgian, cu o indiscutabilă libertate a creației din care răzbate sălbăticia culorii într-un mod deloc abrutizant ci dimpotrivă, atrăgător.

Sper că nu am exagerat cu laudele... Sunt sigură că place multora, sunt sigură că v-ar bucura să aveți în garderobă poate și doar o singură piesă Dries Van Noten.

Comentarii

Postări populare