Astenia de primăvară sau durerile articulare combătute cu ajutorul fizioterapiei și kinetoterapiei






Durerile articulare, tensiunea arterială și astenia sunt doar câteva dintre efectele
variației presiunii atmosferice care însoțesc, de cele mai multe ori, anotimpul călduros.
Trecerea de la frig la cald, respectiv ieșirea din iarna și intrarea în primavara, o perioadă mult asteptata pentru majoritatea oamenilor, însă deosebit de neplăcută pentru persoanele care suferă din cauza modificării presiunii atmosferice.


Mediul înconjurător joacă un rol extrem de important în multe dintre procesele noastre fiziologice și asta deoarece organismul este într-o permanentă adaptare la schimbările de presiune atmosferică. Însă atunci când schimbările sunt bruște, organismul va consuma mai multă energie în încercarea de a se adapta, iar acest lucru poate determina apariția unor probleme.

Dureri articulare? Tensiune arterială? Astenie? Medicul te ajută să-ți recapeți starea de sănătate
Durerile articulare, tensiunea arterială, starea de slăbiciune, vertijul sunt situații care-ți modifică starea de sănătate în special la intrarea în primăvară. Astenia de primăvară pare să fie un termen uzitat excesiv, însă, de vreme ce toată lumea îl folosește, trebuie să fie ceva adevăr acolo.

„Diferențele de presiune la nivel atmosferic determină, este adevărat, aceste dureri articulare, chiar și dureri de cap sau tensiune arterială. Practic, ce se întâmplă? Organismul nu se poate adapta atât de repede la schimbările acestea, el le „traduce” ca pe un factor periculos care-l atacă și scoate armele. Generează un factor agresiv care se traduce, iată, prin durere.”, explică dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

Fizioterapia și kinetoterapia sunt, fără doar și poate, soluții cu rezultate rapide
care-ți vor îmbunătăți cu siguranța starea de sănătate. 

Te dor încheieturile? Un program corect de fizioterapie, realizat corect în prezența unui specialist, poate reduce semnificativ acest disconfort. 

„Simptomele specifice artrozei sau reumatismului degenerativ, acele dureri supărătoare, vor fi ameliorate cu ajutorul fizioterapiei. Ba mai mult de atât, fizioterapia reușește chiar să stopeze evoluția bolii!”, explică specialistul. 

Pe de altă parte, tensiunea arterială va fi normalizată cu ajutorul kinetoterapiei. „Kinetoterapia realizată regulat va normaliza activitatea cardiacă și va tonifia musculatura, care va putea funcționa mai eficient și cu un consum mai redus de energie, diminuând depozitul de țesut adipos. Astfel cordul va putea funcționa la parametri fiziologici, având o tensiune arterială şi un puls la parametrii optimi”, conchide dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

Comentarii

Postări populare