Vara a debutat cu doua proiecte noi semnate Liliana Turoiu: Colectia " Bran, Dracula's Castle, respectiv Linia de camasi barbatesti "Zestrea"“ZESTREA” S-A IMBOGATIT:
CU O LINIE MASCULINA DE CAMASI DE CEREMONIE
Colectia "Zestrea" by Liliana Turoiu s-a imbogatit cu o linie exclusivista de camasi barbatesti de ceremonie, prima piesa a colectiei fiind purtata de Maestrul Gheorghe Zamfir. Cea de-a doua piesa a ajuns la un alt celebru artist, André Rieu, cu ocazia concertelor pe care acesta le-a sustinut, vara aceasta, la Bucuresti.

Ca orice proiect de poveste, piesa cheie a colectiei - prima camasa de ceremonie din linia masculina "Zestrea" - are propria ei poveste de suflet: a fost gandita si creata de designerul Liliana Turoiu special pentru Maestrul Gheorghe Zamfir. 

"Intalnirea cu o personalitate complexa precum Maestrul Gheorghe Zamfir, naist, dirijor si compozitor, singurul artist roman ce detine peste 120 de Discuri de Platina si de Aur, precum si alte numeroase distictii de recunoastere a performantei sale artistice reprezinta pentru mine o onoare profesionala si o mare bucurie personala", marturiseste artistul plastic Liliana Turoiu. 


Am creat colectia si albumul Zestrea ascultand muzica lui Gheorghe Zamfir, am expus in muzee din multe tari acest proiect pe muzica Maestrului si am avut ocazia sa descopar, in urma cu putin timp, universul artistului si casa sa, in care am pasit cu mare emotie. Cred ca muzica lui Gheorghe Zamfir este in acest moment cea mai frumoasa muzica din lume si am fost foarte fericita sa vad bucuria si placerea deosebita cu care a purtat in concert aceasta prima camasa Zestrea, pe care i-am dedicat-o."

Noua linie, masculina, semnata Liliana Turoiu cuprinde camasi de ceremonie, dar si o gama bussines, din materiale de inalta calitate, cu mici broderii in culorile nationale. Broderiile stilizate ale camasilor de zi sunt extrem de discrete, pozitionate pe mansete, asemenea unor bijuterii textile.  O linie masculina de camasi intregeste, practic, colectia de inspiratie romaneasca "Zestrea". 

"Camasile business sunt gandite astfel incat sa poata fi purtate de catre oamenii de afaceri sau de persoane oficiale ce reprezinta Romania la evenimente din tara si din strainatate. De foarte multe ori purtatoarele colectiei Zestrea sau clientele fidele ale casei m-au rugat sa creez si

diverse piese de vestimentatie masculina cu mici detalii de inspiratie romaneasca. Asa s-a conturat ideea acestei linii de camasi barbatesti, care, iata, are deja un mare succes.”, spune creatoarea colectiei.

Tesaturile au fost alese cu grija din colectiile celor mai mari producatori in domeniu si contin bumbac, in sau matase. Broderiile geometrice discrete - in cazul modelelor business - sau cele foarte pretioase, in cazul modelelor de ceremonie, definesc, de altfel, intreaga colectie.


IAR POVESTEA CONTINUA CU UN NOU BRAND: 
BRAN DRACULA'S CASTLE BY LILIANA TUROIU
Vara aceasta marcheaza inca o lansare: cea a unui alt proiect de suflet, foarte spectaculos si extrem de vizibil, care duce mai departe zestrea etnografica si legendele medievale romanesti, intr-un loc incarcat de istorie. Este vorba despre colectia BRAN Dracula’s Castle by Liliana Turoiu.

Succesul expozitiei si al albumului de arta si costum “Zestrea”, semnate de designerul Liliana Turoiu si gazduite in vara anului trecut de Castelul Bran, a fost urmat de numeroase expozitii in tara si in strainatate. Muzeul National Peles, Muzeul Orasului Sinaia, Cetatea Fagarasului, Accademia di Romania din Roma, Palatul Hoffburg din Viena sunt doar cateva dintre destinatiile in care acest proiect cultural a fost aplaudat la scena deschisa.
In acest context, Liliana Turoiu a fost invitata de administratia Castelului Bran - obiectivul turistic cel mai cunoscut si mai vizitat din Romania - sa creeze o colectie speciala, dedicata acestui loc unic.

Colectia a fost lansata de curand, cu ocazia inaugurarii celor trei magazine ale Castelului: ”Rotonda”, ”Contele” si ”Regina" si cuprinde camasi, caftane si rochii din bumbac si matase, innobilate de broderii de inspiratie medievala, preluate din zona Bran-Sibiu.
Linia de bluze din tricot si matase naturala, cu croiuri lejere si imprimeuri tematice ilustrative pentru Castelul Bran, foarte sugestive pentru legenda Contelui Dracula, face trimitere la descantece romanesti si la vechi traditii si obiceiuri cunoscute in zona. Colectia a inregistrat un real succes inca de la lansarea de luna trecuta.

”Este pentru mine o invitatie onoranta, avand in vedere ecourile extraordinare, atat pe piata interna, cat si in plan nternational, ale ultimei mele expozitii de la Castelul Bran", a declarat cu aceasta ocazie designerul roman Liliana Turoiu, subliniind ca noile magazine ofera vizitatorilor produse unice, autentice si amintiri speciale.


Afla toate noutatile despre proiectul Zestrea de pe lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, ca si de pe pagina facebook.com/Liliana Turoiu Studio - Official

Comentarii