Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București este solidară cu studenții refugiați din Ucraina, punând la dispoziție infrastructura proprie de cazare și hrană

Astăzi, 1 martie, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a venit în întâmpinarea a 190 de tineri refugiați din Ucraina. Pentru aceștia este asigurată cazarea în cămine și masa la cantina universității. Colaborăm îndeaproape cu ambasadele care își repatriază cetățenii din calea violențelor din Ucraina, pentru a răspunde în cel mai bun mod nevoilor specifice ale fiecărei naționalități, inclusiv prin asigurarea de spații de cazare și masă pe termen mai lung.

”Suntem solidari cu cei care se refugiază din calea agresiunilor militare tragice și arătăm sprijinul ferm pentru colegii noștri profesori, pentru studenți și tineri care au dreptul la siguranță și la educație. Cu o mobilizare rapidă le asigurăm 3 mese pe zi, la cantina universității și strictul necesar pentru igiena personală. Le mulțumesc pe această cale tuturor studenților și angajaților din cadrul universității noastre care se implică exemplar, pentru a își ajuta colegii vecini”, afirmă rectorul USAMV București, Răzvan I. Teodorescu.

USAMV București este în permanent contact cu autoritățile competente și ambasadele din România pentru a oferi un ajutor organizatși cât mai rapid. Suntem alături de cei care trec prin aceste momente dificile și depunem toate eforturile pentru a îi ajuta în depășirea tragediei din Ucraina. Tinerii se confruntă cu momente tensionate și schimbări drastice ale cursului firesc al vieții și al educației lor, iar una din misiunile universităților este de a îi susține prin toate mijloacele posibile în a își continua un bun parcurs profesional.

Comentarii

Postări populare