Dr. Daniela Cățănaș: Metode eficiente pentru a trata fruntea îmbătrânită!




 
Cu timpul, fruntea poate suferi același proces de îmbătrânire ca și restul corpului, uneori chiar mai pronunțat decât restul feței. Medicul dermatolog Daniela Cățănaș ne oferă soluții pentru a trata fruntea îmbătrânită,
 
Trebuie știut că procesul de îmbătrânire survine nu numai la nivelul pielii, ci afectează osul, țesutul subcutanat, mușchii și ligamentele. Noi observam doar unul sau mai multe aspecte printre care: apariția ridurilor de la nivelul glabelei/ între sprânceneapariția ridurilor verticale care au tendința să devină permanente;  coborârea sprâncenelor și a pleoapelor superioare cu modificarea formei ochilor; pierderea convexității la nivelul frunții cu apariția unor goluri deasupra spraâcenelor; adâncirea golurilor de la nivelul tâmplelor.
Dacă vrem să avem un aspect întinerit, atunci cu siguranță trebuie să refacem această zonă, tratând cauzele apariției îmbătrânirii, respectiv resorbția osoasă și lipsa de volum, lipsa de colagen de la nivelul țesutului cutanat și subcutan și contracțiile musculare prea puternice ale mușchilor în special din zona glabelară.
 
 
1.     Pierderea osoasă de la nivelul tâmplelor se repară fie cu ajutorul fillerelor pe bază de acid hialuronic, fie cu Sculptra, Ellanse sau Radiesse. Toate aceste substanțe au efect de umplere și de volumizare, în plus Sculptra, Ellanse și Radiesse stimulează colagenul propriu și efectul poate fi unul de lungă durată.
2.     Ridurile dinamice de la nivelul glabelei se tratează în funcție de adâncimea lor, fie cu toxină botulinică  fie sau/și cu acid hialuronic. Pentru cine nu tolerează aceste terapii se poate face un tratament cu fire resorbabile PDO. Acestea vor avea un efect de umplere, dar și de relaxare, netezind ridurile
3.     Ridurile orizontale de la nivelul frunții se tratează cu acid hialuronic sau/ și toxină botulinică. Acidul hialuronic va avea un efect de umplere și de refacere a zonei în mod natural, iar ridurile de expresie vor fi mult diminuate.
4.     Pentru stimularea colagenului și armarea țesuturilor se poate face tratament cu fire resorabile PDO. În felul acesta, laxitatea tegumentară se va reduce la fel ca și mobilitatea exagerată.
5.     Ridicarea sprâncenelor și a pleoapelor se poate face cu ajutorul firelor de ridicare tip Aptos sau Silhouette Soft. Acestea sunt indicate pentru a repoziționa sprâncenele și a le da forma arcuită în mod natural.
6.     Hidratarea și rejuvenarea pielii de la nivelul frunții se realizează cu acid hialuronic de hidratare tip Restylane - Vital, Juvederm -Volite, Teosyal- Redensity pentru a reface textura îmbătrânită a pielii, a reda elasticitatea, hidratarea, diminuarea punctele negre.
 
 
Etapele de tratament se vor discuta în prealabil la o consultație și în funcție de problemele întâlnite se va realiza un plan de tratament personalizat și etapizat.
 
Detalii:
Tel:0729.974.824




Comentarii

Postări populare