Colecția Toamnă-Iarnă 2016/2017 de la Tamaris - Reatribuirea rolului androginului

Displaying Tamaris_24608_550_seite_gross_70_PR_HW16.jpg

Displaying Tamaris_24608_550_seite_gross_70_PR_HW16.jpg



Lumea modei este îndrăgostită de pantofi și cum tendințele toamnă-iarnă reinventează regulile stilului, încălțămintea a fost un element cheie al inovării. Pantofii statement sunt tema principală a Colecției Toamnă-Iarnă 2016/2017 de la Tamaris, oferind o gamă largă de stiluri pentru a completa tendințele de pe podium. Stilurile includ bocanci cu tălpi mari de cauciuc, cizme deasupra genunchiului cu tocuri bloc și pantofi sport minimaliști, cu modele futuriste. Încălțămintea nu mai completează ținuta, o creează.





Tălpi ușoare

Oh Sole Mio (n.r. Sole = talpă în limba engleză) - pantofii masculini, cu talpă joasă, au acum locul lor sub soare. Stilul clasic masculin rămâne în domeniul femeilor, reatribuind rolurile în modă. „Androgin” este adjectivul momentului. Acesta se referă la simbioza perfectă a elementelor de sex masculin și feminin, reflectate în moda pantofilor.
Tipuri de încălțăminte împrumutate din moda pentru bărbați - cum ar fi bocancii, mocasinii (cu ciucuri) și papucii – formează baza unui feminin modernizat exprimat prin franjuri, animal print și blănuri pe gleznă. Dar Tamaris merge cu un pas înainte, sau mai bine spus în jos, pentru că talpa devine caracteristica de design cea mai proeminentă. Mai mare, mai luminoasă, mai izbitoare - tălpile de cauciuc natural devin extrem de populare în segmentul pantofilor cu talpă joasă.
Pantofii se diferențiază prin talpa ușoară, realizată din cauciuc anti-alunecare a cărei suprafață nisipoasă, rigidă creează contraste ușoare. Pantoful arată mult mai puțin solid, deși tălpile masive sunt la fel de cerute ca înainte. Flatforms (o combinație de încălțăminte joasă și platforme) reapar în Colecția de Toamnă, complementând perfect siluetele voluminoase și texturile din lână. O ținută puternică pentru o femeie încrezătoare!




Culori
Culoarea coniacului îşi face apariţia din nou în Colecţia Toamnă-Iarnă 2016/17, culoarea anilor ‘70 își menține poziția și este interpretată pe ghetele până la gleznă sau pe cele lungi, din velur sau năbuc. Culorile pământii și tonurile naturale de maro completează nuanțele de coniac și se armonizează foarte bine cu hainele în bleumarin sau vişiniu. Elegantul roșu-închis este o alternativă binevenită pentru negrul de pe haine şi pantofi.  În această colecţie, culoarea este utilizată în mod predominant pentru pantofi masculini, cizme lungi și bocanci reinterpretaţi.




Materiale
Talpa este actualizată şi în cazul pantofilor masculini, cu talpă joasă.  Tălpile din cauciuc natural oferă accente de luminozitate și sunt combinate cu alte materiale sau culori în versiuni de tip sandwich, pentru ca profilul robust să pară mai puțin solid. În linii mari, colecția este semnificativ mai subtilă în decoraţiuni decât în sezoanele precedente. Ţintele sunt utilizate cu moderație pe vârful pantofului, în timp ce materialele cu sclipici sunt înlocuite de cele metalice cu aspect antic.




Elemente cheie
Talpa a atras atenția proiectanților ca o caracteristică de design și devine din ce în ce mai mare, mai robustă și mai proeminentă - mai ales ca o contrapondere la volumul hainelor. Modelele masculine rămân o temă de succes, dar îşi marchează revenirea pe noile tălpi, uneori înalte din cauciuc natural, dovadă că „androginul" a revenit în colecţie. Inovațiile apar mai ales sub forma tălpilor voluminoase și combinațiilor noi de materiale, care înlocuiesc modelele puternic decorate ale sezonului precedent.





Detalii şi decoraţiuni
  • Tălpi de cauciuc natural
  • Striaţii robuste ale tălpii
  • Materiale tehnice
  • Ţinte şi finisaje metalice

Inovaţii şi forme


În acest an, încă o dată, Tamaris prezintă o colecție care combină tendinţele cu confortul. Când vine vorba de calitate, Tamaris impresionează mai ales prin tehnologiile sale „feel-good”, dezvoltate special pentru femei şi utilizate în diferite modele. Fiecare femeie va găsi ceea ce îşi doreşte, astfel încât să îşi evidențieze personalitatea cu încredere.



Comentarii

Postări populare