Jeanne Calment- o femeie care are ceva de spus, la varsta de 122 de ani. Si e fumatoare

 

Orice femeie care fumeaza, resimte vinovatia fata de tenul ei, fata de plamanii ei, fata de cei din jur, fata de delicatetea ei feiminina... Totusi, sa fumezi poate fi si un act elegant, asta daca iti sade bine cu o tigara in mana. Am descoperit un articol interesant, despre o babuta care a fumat toata viata ei si culmea, acum cara in spate 122 de ani. Ea spune ca tot ceea ce conteaza este gandul si nimic altceva, iar eu tind sa o cred pe cuvant! Poate si numele ei are o "vina" in traiul sau atat de lung. O cheama Calment- iar un om calm are toate sansesle sa traiasca mult mai mult, chiar si cu pachetul de tigari nelipsit de langa el. Articolul este preluat de pe www.e-dimineata.ro. Hai sa vedeti!
"Principalul determinant al sanatatii unei persoane este gandul. Nici genetica, nici exercitiile fizice si nici nutritia nu au un efect atat de puternic asupra sanatatii unei persoane precum o are propria sa minte.
Aceasta realitate a fost demonstrata iar si iar de catre domeniile stiintifice ale psihoneuroimunologiei, ale psihoneurocardiologiei si ale psihoneuroendocrinologiei. In plus, ar trebui mentionate si toate cercetarile desfasurate in domeniul cancerului si in domeniul tuturor tulburarilor psihosomatice.
In cazul in care te indoiesti de cele spuse, numeroasele studii desfasurate sunt gata oricand sa te contrazica. Cu toate acestea, aceste studii, datorita limbajului lor academic, ne pot da batai de cap uneori. De aceea, o poveste de viata reala este mult mai puternica si te poate inspira mult mai mult in comparatie cu orice alt studiu stiintific pe care l-ai putea citi.
Cea mai in varsta persoana care a trait vreodata, conform inregistrarilor oficiale, este o femeie de origine franceza, pe nume Jeanne Calment. Jeanne Calment a ajuns sa traiasca pana la varsta de 122 ani si 164 de zile pe acest pamant.
Care a fost secretul acestei femei? Potrivit celor sustinute de cercetatorul de origine franceza Jean-Marie Robine, “ea nu a facut niciodata nimic special pentru a-si mentine starea de sanatate”.
Jeanne Calment s-a apucat de fumat la varsta de 21 de ani, un viciu care a urmarit-o toata viata, obisnuia sa bea vin de Porto si ii placea sa manance cantitati uriase de ciocolata saptamanal, pana la varsta de 119 ani.
Ea a fost intotdeauna de parere ca longevitatea sa se datoreaza momentelelor petrecute razand si lipsei stresului din viata sa. Ea este cunoscuta de apropiati pentru zicala “Daca nu poti face nimic, nu-ti face griji”.La longevitatea sa, cu siguranta, au contribuit si circumstantele vietii sale – s-a nascut intr-o familie bogata si bogatia a urmarit-o toata viata – care i-au permis o viata usoara si plina de confort. Cu alte cuvinte, a trait o viata lipsita de stres mental.
Sa comparam acest caz cu o persoana pe care o cunosc si care a trait un stil de viata foarte sanatos, care a urmat o dieta echilibrata, care a facut sport toata viata si care ar putea fi descrisa ca fiind sanatoasa din toate punctele de vedere. Aceasta persoana a fost rapusa de un atac de cord la varsta de 61 de ani. Cu toate acestea, nu am fost surprins pentru ca stiam ca aceasta persoana are un tip “A” de personalitate. De asemenea, nu-mi amintesc sa o fi vazut razand pe aceasta persoana, nici macar o data.
Povestile personale sunt toate bune si frumoase, dar ce spun cercetarile despre legatura dintre ganduri si cauzele majore de deces – boli cardiovasculare si cancer? Studiile care analizeaza legatura dintre gandire si afectiunile cardiace sunt foarte cunoscute si de aceea nu are nici un sens sa le trecem in revista, dar despre cele cu privire la cancer?
Potrivit Revistei de Cercetare Psihosomatica, “Suprimarea extrema a furiei a fost principala caracteristica identificata in cazul unui numar de 160 de pacienti care sufereau de cancer de san.”
In opinia mea, cel mai interesant lucru prezentat de acest articol este  faptul ca o femeie care a fumat vreme de 100 de ani a ajuns sa traiasca pana la varsta de 122 de ani. Cum este posibil? Este posibil, deoarece “gandirea este mult mai importanta in comparatie cu stilul de viata.”
Scopul celor de mai sus nu este acela de sustine ti lipsite de stres si impoobiceiurile negative, precum fumatul, ci acela de a scoate in evidenta importanta pe care o au gandurile in viata noastra de zi cu zi."

Comentarii

Postări populare