Ce mâncăm pentru un creier sănătos și o siluetă de vis?

Creierul tău consumă mai multă energie decât orice alt organ, folosind aproximativ 20% din energia ta nutrițională pentru a funcționa. Asta înseamnă că „are nevoie de hrană!” Dar ce alimente poți mânca pentru a-ți stimula funcția creierului? Și poate dieta ta să ajute cu adevărat la îmbunătățirea productivității?

Rachelle Robinett este un practician în sănătate și fondator al Pharmakon Supernatural, a cărui activitate se concentrează pe oferirea de soluții practice, pe bază de plante, pentru un stil de viață echilibrat. Mai jos, ea vă împărtășește cunoștințele despre cum alimentele, ierburile și suplimentele pot ajuta la îmbunătățirea funcției creierului și vă pot face să lucrați mai eficient ca niciodată.

Cum poate dieta să-ți îmbunătățească productivitatea? Rachelle Robinett:

Cu cât nutriția este mai bună, cu atât creierul va funcționa mai bine. Stabilitatea zahărului din sânge este, de asemenea, importantă pentru concentrare, iar stresul va provoca nervozitate, anxietate, ceață cerebrală, distragerea atenției și somnolență. De asemenea, voi sublinia relația dintre substanțele neurochimice (cum ar fi serotonina și dopamina) asupra concentrării și alte experiențe aparent fără legătură, cum ar fi pofta de carbohidrați. De exemplu, pofta de zahăr este adesea pofta de serotonină, care este eliberată atunci când mâncăm alimente plăcute sau bogate în carbohidrați. Suplimentarea cu triptofan este o modalitate elegantă de a satisface această nevoie fără prăjituri. În ceea ce privește focalizarea, dopamina este un jucător principal, pe care îl cunoaștem și din cercetarea stării de flux care implică neurotransmițătorul ca fiind cheia pentru claritate, creativitate și creșterea productivității. Îmi place rhodiola și mucuna pruriens (aka fasole de dopamină) pentru că susțin acel aspect. În general, cea mai bună alimentație pentru creierul nostru este densă în nutrienți, echilibrată în carbohidrați lenți, grăsimi de înaltă calitate (în special acizi grași omega din pește sau alge) și un strop de proteine. Pledez pentru o dietă în mare parte pe bază de plante și cât mai lipsită de alimente procesate și rafinate. De asemenea, este important să nu uităm de sănătatea intestinului. Axa intestin-creier este un lucru foarte real, iar starea noastră de digestie are implicații directe asupra funcției creierului.

Ce ar trebui să mănânce oamenii pentru a-și crește productivitatea?

Smoothi-uri făcute cu fructe, fibre (încearcă fructe de pădure, in, chia și prebiotice precum salcâmul sau coaja de psyllium), puțină proteină pe bază de plante, câteva verdețuri (sau praf de verdeață) și un condiment sau două (îmi place scorțișoara pentru că ajută la fixarea zahăruluyi în sânge). Suplimente de înaltă calitate pește sau ulei omega. Toate legumele. Și fructele!

Ce anume nu este bun pentru creierul nostru? Evident, dacă vom consuma în exces?

Făina (chiar și fără gluten) poate fi unul dintre sabotorii secreti ai productivității și a multor alte obiective de sănătate dacă nu o poți digera corect. Luați în considerare înlocuirea acestuia cu orice alternativă neprocesată pe bază de plante și, în funcție de cât de parte este acum din viața voastră, fiți pregătit pentru transformare.

Excesul de zahăr, cofeină, alcool și alte alimente sau băuturi inflamatorii sunt cu adevărat dure pentru creierul nostru. Există, de asemenea, cercetări bune acum care leagă neuro-inflamația cu sănătatea mintală și tulburările de dispoziție. Turmericul este una dintre plantele mele preferate pentru a compensa acest lucru, bineînțeles după nutriție.

Să presupunem că cineva are o zi plină și stresantă în față – aveți sugestii pentru un plan de nutriție pe care ar trebui să-l urmeze cu o zi sau cu o zi înainte?

Aici pregătirea mesei câștigă ziua. Recomand un smoothie, boluri de legume consistente (cu adevărat consistente), cu opțiunea de puțină proteine și o mulțime de gustări grozave. Personal, când scriu, îmi place să mestec, așa că imi fac boluri cu fructe și legume crude crocante pentru a-mi satisface stomacul. Dacă vă place sarea, luați în considerare măslinele, varza murată, gustările cu alge marine și salatele sărate. E bine să înlocuim dulciurile cu fructe sau cartofi dulci, igname și pătlagină. Dacă ciocolata este treaba ta, transformă-o într-un mocha super-alimentar pe bază de plante și sorbi din ea în timp ce lucrezi.

Nu uita de odihnă! Este foarte importantă!

Somnul este absolut esențial, așa că odihnește-te cât mai mult posibil. Dacă stresul îți subminează munca, ia în considerare un amestec de ierburi și suplimente care sprijină echilibrul axei HPA și funcția suprarenală. Cele mai multe dintre acestea sunt angajamente pe termen lung care ajută la normalizarea răspunsului la stres al organismului în timp. Sună a magie, dar este doar natură!

Comentarii

Postări populare