Monini, perfect pentru întărirea sistemului imunitar

 Întărirea sistemului imunitar trebuie să fie o prioritate atunci când ne dorim să avem o sănătate de fier, mai ales acum, când suntem în plină pandemie și, în pus, ne pregătim pentru sezonul rece. Pentru întărirea sistemului imunitar, 3 factori joacă roluri extrem de importante – exercițiile fizice, starea psihică și alimentația.

Sistemul imunitar are un rol foarte important în organism, fiind responsabilul principal în lupta împotriva “invadatorilor” străini (bacterii patogene și virusuri) și distrugând celulele canceroase, atunci când acestea apar. Abilitatea de a interacționa cu mediul înconjurator și de a ne mentine sănătatea este strict dependentă de buna funcționare a sistemului imunitar. S-a dovedit că o nutriție axată pe alimente de proastă calitate implică un risc crescut de infecții, vindecări lente sau întârziate și crește sensibilitatea la simptomele și complicațiile de disfuncție a sistemului imunitar.
O dietă sănătoasă este, implicit, și o dietă pentru întărirea sistemului imunitar. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru a stimula și întări sistemul imunitar este să ne asigurăm că avem o nutriție echilibrată, bună, completă.
Dar care sunt efectiv alimentele care ajută un sistem imunitar slăbit?
Acizii grași esentiali, precum cei care pot fi asimilați din peștele de apă rece sau acizii grasi monosaturati, cum sunt cei din uleiul de măsline, ne ajută să avem celule sănătoase la nivel gastro-intestinal. Nu în ultimul rând, alimentele bogate în fibre, așa cum sunt, de exemplu, fructele și legumele proaspete, ajută la întărirea sistemului imunitar slăbit și la menținerea sănătății.
Uleiul de măsline este un „suc” natural care păstrează intactă aroma, gustul, vitaminele şi proprietăţile fructelor măslinului. Beneficiile importante pe care le are uleiul de măsline constau în faptul că acesta este bogat în acizi graşi monosaturaţi şi în antioxidanţi.
<iframe width="1124" height="632" src="https://www.youtube.com/embed/3Y4kVQsxS9c" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Practic, unul din cele mai sănătoase și în același timp mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta în această perioadă a anului este consumul zilnic al salatei. Pregatirea unei salate nu ne ia mai mult de 5 minute, partea cea mai bună fiind aceea ca o putem face combinând legumele dorite și adaugâând uleiul de masline atât de hrănitor pentru organism.
Uleiul de masline extra virgin este cea mai bună alegere pentru asezonarea salatei atunci când vine vorba de a permite organismului să absoarbă cât mai complet nutrienții din legume. Pe scurt, grăsimile mononesaturate din uleiurile de măsline extra virgine asigură absorbția mai eficientă de carotenoizi, vitamine, pigmenți si antioxidanti din legume și fructe.
Monini îți propune uleiul de măsline extra virgin Monini Classico pentru asezonarea salatelor preferate.
Monini Classico este uleiul de masline extra ­virgin renumit pentru aroma sa con­secventa. Este recomandat pentru o mare varietate de utilizari in care intr-adevar completeaza orice fel de mancare. Este indicat pentru toate orice rețetă îți dorești să prepari azi - de la salate la dulciuri, sosuri, fripturi, garnituri.
Monini.O alegere savuroasă și sănătoasă!
www.monini.rowww.facebook.com/MoniniRomania

Comentarii

Postări populare