Tehnologie inovativă în România: fotoliul electromagnetic care tratează incontinența de urină






Peste 200 de milioane de femei din întreaga lume sunt afectate de incontinenţa de urină și doar jumătate dintre acestea cer ajutorul unui specialist, conform Asociației Naționale pentru Continență, din SUA. Grav este faptul că, în medie, acestea merg la medic abia după 6,5 ani de la debutul siptomelor, în condițiile în care, potrivit Dr. Iulia Belc, medic primar Medicinӑ Fizicӑ și Reabilitare Medicalӑ, Director Medical Bio Ortoclinic, problema poate fi tratată în doar șase ședințe, cu ajutorul unei tehnologii revoluționare care utilizează câmp electromagnetic de înaltă intensitate.

Fără medicamente și fără operație!
”În prezent, tratamentul manifestărilor hipotoniei planșeului pelvin este de cele mai multe ori medicamentos, hormonal, paleativ și chirurgical. De aceea, reeducarea controlului micţiunii și tonifierea musculaturii trebuie să devină o preocupare importantă în educaţia și pregătirea femeii pentru aceste etape. Prevenţia acestor manifestări ar reduce atât suferinţa, izolarea, depresia ori momentele dificile din cuplu, cât și cheltuielile suplimentare ocazionate de intervenţiile chirurgicale, de scutece, sau de absorbante”, a declarat Dr. Iulia Belc.
Implicaţiile psiho-socio-familiale nu sunt deloc de neglijat și se manifestӑ prin scӑderea ȋncrederii la 54% dintre femei, iar 45% dintre persoanele afectate, prin probleme ȋn intimitatea cuplului.
Cauzele sunt transformările importante prin care trece organismul femeii de-a lungul vieții: sarcina, menopauza, ȋmbӑtranirea.
Spre exemplu, în timpul sarcinii, sub influenţă hormonală are loc o întindere a structurilor musculo-ligamentare și o presiune mecanică crescândă asupra planșeului pelvin.



Indiferent de felul nașterii, normală sau cezariană, manifestările ulterioare posibile pot îmbrăca aspecte diferite, după cum urmează:


- pierderi accidentale de urină provocate de strănut, tuse, râs, efort, exerciţiu fizic intens;
- micţiuni imperioase, cu amânare dificilă;
- nevoia permanentă de a merge la toaletă;
- mictiune dificilă, mictiuni nocturne;
- dificultate la defecaţie;
- pierderea accidentală a controlului vezical și anal;
- eliminarea necontrolată de gaze;
- dureri perineale;
- activitate sexuală dificilă, disconfort;
- prolaps (coborârea organelor: vezică, rect, uter).
Toate aceste situații neplăcute pot fi tratate cu ajutorul unei noi tehnologii revoluţionare numită Emsella, care utilizează un câmp electromagnetic de înaltă intensitate cu aplicaţie focusată și poate crea o stimulare intensă, profundă și eficientă a musculaturii planșeului pelvin.
Contracţiile obţinute sunt supramaximale, cu durată de câteva secunde, iar în cadrul unei ședinte se obţin mii de contracţii de acest gen. Câmpul electromagnetic de înaltă intensitate restabilește controlul neuromuscular al musculaturii planșeului pelvin, iar acţiunea profundă, ţintită, crește numărul de miofibrile, cu adaptarea și remodelarea ţesutului muscular. Aceste performanţe nu pot fi obţinute doar prin exerciţiile Kegel.

Eficiență de până la 95%, atât la femei, cât și la bărbați


Eficienţa este maximă în cazul tuturor celor trei tipuri de incontinenţă - de stress, micţiuni imperioase și incontinenţă mixtă -, în toate etapele de viaţă. ”Rezultate durabile, pentru minimum 6 luni se obţin doar în 6 ședinţe, într-o cadenţă de două tratamente pe săptămână, cu câte o durată de 28 de minute fiecare. Mai mult decât atât, aplicarea este cât se poate de simplă, respectând intimitatea pacientei, care se așează comod, complet îmbrăcată, pe un fotoliu aflat intr-un câmp electromagnetic de înaltă intensitate.
După un astfel de tratament, gradul de satisfacţie în ceea ce privește calitatea vieţii și reducerea incontinenţei de urină se ridică la 93-95%, lucru relevat de studii clinice. Rapiditatea obţinerii rezultatelor și modul comod de tratament, fac din această tehnologie o metodă extrem de eficientă în reeducarea musculaturii planșeului pelvin”, subliniază Dr. Iulia Belc, directorul medical al Bio Ortoclinic.
Potrivit specialistului, aceeași eficienţă a fost dovedită și în cazul barbaţilor cu incontinenţă urinară.
”Această metodă neinvazivă, reduce mult timpul de recuperare, iar rezultatele se pot observa chiar după prima ședinţă. Ne-am dorit să venim în sprijinul femeilor cu probleme de continență vezicală, cu manifestări generatoare de disconfort, de cele mai multe ori neglijate, tăinuite și neincluse în programele de prevenţie, pentru că ne dorim să rămânem pe cea mai înaltă treaptă la capitolul recuperare medicală fără operație, așa cum facem și în tratamentul durerilor de spate, al herniei de disc și al scoloiozei”, a declarat specialistul Bio Ortoclinic în Medicinӑ Fizicӑ și Reabilitare Medicalӑ.

Exercițiile de kinetoterapie cer timp și perseverență
            

Kinetoterapia, prin exerciţiile de tonifiere musculară, din cadrul programelor Kegel, promovează seturi de alternanţe de contracţie-relaxare voluntară a musculaturii planșeului pelvin.
Fiecare set de exerciţii presupune contracţii maximale repetate de cate 15 ori, care generează cea mai mare tensiune musculară, care poate fi dezvoltată și menţinută pentru fracţiuni de secundă. Nu este un  exerciţiu facil, necesită antrenare, timp si perseverenţă.




Comentarii

Postări populare