Costume spectaculoase în filme. Annie Hall, sau poate Anna Karenina... Dar și Malena






Am ochiul format, iar dacă un costum dintr-un film îmi dă ocazia să îl privesc cu nesaț, atunci filmul acela va deveni pentru mine special. Rememorez cele mai spectaculoase momente  odată cu hainele purtate de personaje și știu că oricine a creionat costumația a dăruit peliculei acel "ceva"  care ar putea obține chiar  și un Oscar.

Ideea acestui text a venit aseară, după ce m-am delectat cu filmul lui Woody Allen- Annie Hall, comedia romantică ce făcea vâlvă prin anul 1977 și mult după aceea. Complex și emoționant, acest minunat lungmetraj mi-a adus-o în prim-plan pe Diane Keaton cu aspect androgin, cu haine în croieli rigide în forme feminine. Mi-a plăcut enorm și sunt sigură că toate piesele vestimentare pe care le-a purtat în Annie Hall erau din texturi prețioase. Nici nu se putea altfel în acei ani... Un stil care conferă siguranță unei femei și în același timp senzualitate. Asta nu anihilează perversitatea polimorfică în timpul actului sexual dintre cei doi actori... Dacă vreți să știți mai multe, vizionați această peliculă și veți înțelege ce este perversitatea polimorfică.:))))))))

Îmi urlu opiniile, aici, despre hainele și costumele din patru filme, nu mai multe.  Pe acestea le-am găsit cele mai atrăgătoare. Classy! Pentru toate aceste outfit-uri dau numai note de 10!

Annie Hall- Diane Keaton- 1977 




















Anna Karenina (Keira Knightley)- 2012


Perfecțiunea unei actrițe în costumele pe care le-ar fi purtat și Anna Karenina. Atunci, probabil, nu s-ar mai fi sinucis. I-ar fi fost mult prea dragi aceste haine... Glumesc, sau poate nu... Nu știu. Tot ceea ce știu este că frumoasa Keira Knightley s-a bucurat în acest film de ținute romantice spectaculoase create cu atât de mult talent de Jacqueline Durran. Evident, în 2013, Anna Karenina a câștigat Oscarul la Best Costume Design.



































































The Great Gatsby, Carey Mulligan, 2013

Poveste tragică, dar cu actrițe în costume senzaționale! America prosperă, așadar și hainele purtate de femeile acelor timpuri sunt opulente. Anii '20 au avut o modă aparte, cu străluciri de divă, grandoare și multe accesorii devenite un must have. Ținute diafane, femei cu mult ruj pe buze și coafuri din care nu trebuia să lipsească perfecțiunea.




















































Malena, Monica Bellucci- 2000


 O dramă romantică pe care o ador. Teribil de frumoasă. Așa o văd pe Monica Belluci în acest film, unde poartă hainele acelea clasice ale anilor '40, într-un oraș sicilian numit Castelcuto, unde nu toată lumea tolera astfel de apariții.  Chiar dacă moda era austeră în acea perioadă, Malena arăta sofisticată, cu stil și mai ales puternică.





























Comentarii

Postări populare