Tendințele de toamnă prezentate la Glamour Fashion Show




Vineri seara, Hotelul Iaki a fost gazda unui show de fashion cu tematică glamour. Izabela Mandoiu, Sergiu Grosu – Sophia Goldie și The 5th Element sunt brandurile românești care au prezentat ce se poartă pentru sezonul următor.




Pentru Izabela Mandoiu, toamna este despre „Motive de Fericire”, care devine nu doar o colecție, ci un statement al acestui an. Mesajul colecției este că toți cei ce poartă ținutele cu simbolistică tradițională românească au o stare de bine, de mândrie, de împlinire, de patriotism. Motivele tradiționale sunt și vor fi motive de fericire, pentru că reprezintă poveștile scrise în simboluri ale neamului românesc, pe care Izabela Mandoiu le duce mai departe prin țesăturile ce îi poartă semnătura.




Dana Săvuică a moderat prezentarea de modă ale celor trei branduri și a comentat demonstrația de hairstyle și make up Marc Yaacoub. Atmosfera a fost întreținută de muzica Torra and the band și binecunoscutul Mihai Trăistariu.
Izabela Mandoiu a prezentat câteva ținute din colecția „Motive de Fericire”, pe care le recomandă cu precădere pentru seară. Materialul cheie pentru colecția de toamnă a Izabelei Mandoiu este catifeaua, care conferă acele note de mister și pretențios. Catifeaua este simbolul nobilității, fiind materialul de bază din care erau croite trenele regilor și rochiile reginelor.




Izabela Mandoiu a folosit catifeaua, pentru că este țesătura care construiește cele mai interesante piese vestimentare și cele mai sofisticate ținute. Fustele din catifea trebuie să fie negre sau cel mult maro închis, acestea fiind potrivite pentru ținute elegante, dar și pentru ținute casual. Ținutele realizate din catifea pot fi purtate pe timp de zi, însă sunt mai potrivite pentru un mediu business decât pentru o ieșire cu prietenii.




„Ia, fota sunt acele creații care au înfrumusețat femeia din trecut și implicit, sufletul ei. Țesutul acestora este un procedeu complex, care cere timp, răbdare, dar mai ales pricepere, de aceea și purtarea lor capătă aspecte de ceremonial. În prezent, este o ambiție personală de a îmbogăți sfera fashion cu piese de valoare națională, tocmai pentru că eu cred că în special tineretul trebuie să cunoască specificul portului tradițional și să nu piardă frumosul culturii țesăturilor, ia și fota, catrința, rochia cu ie fiind cele mai de seamă ținute ale neamului românesc. Iar pentru perioada următoare am pregătit creații care pun accentul pe catifea, tocmai pentru că vreau ca ținutele acestea să fie purtat și la evenimetele importante, de seară, din viețile românilor și nu numai”susține Izabela.




Creațiile Izabela Mandoiu pot fi achiziționate online, pe

https://izabelamandoiu.com/, iar pe parcursul verii sunt disponibile și la Designers Signature, pop-up store localizat în incinta Hotel Iaki Mamaia și se adresează atât clienților hotelului, cât și localnicilor constănțeni, și turiștilor stațiunii.



Comentarii

Postări populare