Zâne, flori și drăgaice








Sărbătoarea sânzienelor îmbină frumos trei elemente: avem sânzienele ca zâne”, știm că sânzienele sunt zâne bune („sân-” e un regionalism echivalent adesea cu „sfânt”, vezi „Sânpetru”), apoi avem florile galbene care înfloresc în perioada aceasta, și, dacă ați fost prin sudul țării sau dacă sunteți de prin zonă, ați auzit poate de Drăgaica.
“Odată, când eram mic, mă întorceam acasă într-un car cu fân (…). Adormisem și m-am trezit deodată, singur în carul cu fân – și deasupra mea erau numai stele. Erau numai stele. Și parcă totul se oprise pe loc. Parcă timpul nu mai curgea. Nu erau decât stele.” (Mircea Eliade, „Noaptea de sânziene”)
În noaptea de Sânziene se deschid cerurile… iar lumea de dincolo se întrepătrunde cu lumea de-aici.
În noaptea de Sânziene, fetele își puneau florile de sânziene sub pernă, pentru a-și visa ursitul.

Acum iti poti crea un parfum special din flori albe si galbene de sinziene, cu care sa-ti cuceresti alesul, ca o adevarata Ileana Cosinzeana :). 







In seara de 25 iunie, atelierul YPA Artisan Parfum a prilejuit intalnirea Sanzienelor, un eveniment parfumat cu #fleursdeRoumanie, colectie din esente naturale romanesti 100% naturale, in editie limitata de vara, proaspat prezentata la celebrul WPC, Congresul mondial al parfumierilor de la Nisa. Invitatele si-au putut  crea sau personaliza propriul parfum de Sinziana, din esente florale autentice de vara: iasomie, tuberoze, trandfir, magnolie, lacramioare, regina noptii, mana Maicii Domnului (caprifoi), flori de tei, bujor sau lotus.
In plus, ne-am bucurat impreuna de o colectie de cosmetice de vara din Provence proaspata lansata din gama Jeanne en Provence. 


YPA Atelier faciliteaza combinarea acestora in seturi personalizate de cate 3 cosmetice: sapun, gel de dus, lapte corp, sampon, crema de maini sau parfum. Parfumurile si cosmeticele sunt 100% natuale, cu arome de verbina, lavanda de Provence sau trandafir privee. 






Comentarii

Postări populare