Restaurant Burebista, pentru oricine vrea românește. Orice românește...












Știi genul acela de restaurant în care mergi să mănânci foarte bine și mai ales să te simți foarte bine? Acesta este locul unde oamenii, luați împreună, nu sunt nici mai buni, nici mai răi, doar afișează fericire nedisimulată și apreciază o mâncare bună, variată, românească, tradițională, gătită cu suflet.

Restaurant Burebista știe să atragă clientela și să nu o neglijeze. Mâncarea este românească, iar dacă vreodată ai chef de o capodoperă tradițională, așa cum e de exemplu fasolea cu cârnați, sau poate un platou vânătoresc, atunci trebuie să știi că aici o scoți la capăt. Găsești ceea ce dorești, chiar și mai mult, pentru  că terasa își arată ospitalitatea prin verdeață naturală, dar și  printr-o ambianță ce ne amintește că  în București serile mai pot cădea poetic peste oameni și localuri. 







Ce am mâncat și mi-a plăcut mult la Burebista...

În primul rând, ori de câte ori îți fluturi mâna pe sus, în semn de atenționare a unui chelner,  acesta apare de nicăieri. E acolo, curios să știe ce mai vrei... Lucru de apreciat într-o lume a localurilor unde mulți ospătari sunt ușor pierduți în peisaj. Aici totul este la îndemână, chiar și el, cel care îți aduce mâncarea și băutura exact când trebuie. După ce ai savurat un vin roșu bun și te-ai relaxat știind că antioxidanții își iau rolul în serios, mâncarea e deja pe masă.  

Iei prima îmbucătură și atunci apare și elementul de conștientizare că ceea ce ai comandat e mâncarea bună la care ai visat. Mireasma unui grătar gătit cu patos nu poate fi decât cea mai bună alegere pentru o seară cinată alături de prieteni, iar dacă ai chef și de un bulz cu mămăligă, atunci trebuie să știi că la Restaurant Burebista e perfect! După ce încremenești un pic când vezi peisajul din farfurie, atrăgător, evident, îți dai seama că tu, până atunci, ai trăit anemie în bucătărie.  

La Restaurant Burebista porțiile sunt impresionante și gustoase. Românescul din farfurie e autentic, iar acest lucru m-a făcut să exclam exuberant că mai vreau! Mă voi întoarce la Burebista și pentru papanașii uriași, dar și pentru că aici am devenit aproape sociabilă, ținând cont că sunt o introvertită. Atmosferă bună, loc de chemat amicii  la masă, loc de petrecere, deliciu, savoare în stil românesc, undeva, în centrul Bucureștiului...

























https://www.facebook.com/restaurantburebista/?ref=br_rs


Comentarii

Postări populare